Un homenatge a la memòria col·lectiva i molta música, a partir de dijous a la Barlins

La proposta de microteatre 'Atàvic' donarà el tret de sortida a la programació de la Barlins d'aquesta setmana
La proposta de microteatre 'Atàvic' donarà el tret de sortida a la programació de la Barlins d'aquesta setmana | Imatge promocional
Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:19h
La Barlins Teatreria començarà la programació de la setmana aquest dijous, 30 de novembre, amb la posada en escena de l'obra de microteatre Atàvic. Escrita, dirigida i interpretada per Javier Olaizola, Iris Hinojosa i Gerard Vilardaga, la producció té la voluntat de qüestionar l'oblit selectiu de part de la societat amb els versos que fan referència explícita a l'engranatge humà de les fàbriques; moviments mecànics que oblidem en nom d'un comportament social correcte, i el repic de la música més analògica, absent d'artificis virtuals.

Atàvic, doncs, esdevé un joc escènic per recuperar la memòria col·lectiva i fa un recorregut per la pronunciada corba de l'oblit social en el patrimoni industrial a través de les lletres del poemari La Fàbrica, de Miquel Martí Pol, l'spoken word (recitació) de Vilardaga, el moviment d'Hinojosa i la música d'arrel tradicional d'Olaizola.

L'obra, que va gestar-se al Konvent de Cal Rosal de Berga, es podà veure a la sala manresana a les vuit del vespre, a dos quarts de nou i a les nou. Tindrà un preu de 4 euros que es pagaran el mateix dijous, una estona abans que comenci la funció.

Divendres, sessió doble de música

L'endemà les propostes continuaran amb un concert del duet bagenc Canals&Ribot, format pels músics Ricard Canals i Jordi Ribot. Tal com ells mateixos expressen, "som dues ànimes bessones en perfecta harmonia", que fa molts anys que van començar la seva carrera musical per separat i que, després d'un grapat de cançons pròpies i versionades, s'han unit per posar en comú el seu talent. Un talent que va materialitzar-se amb la publicació del disc Guanyar temps, que va finançar-se a través d'una campanya de micromecenatge.

El concert dels cantautors començarà a les onze de la nit i funcionarà amb el sistema de taquilla inversa.

Dues hores més tard, a la una de la matinada, els hits musicals més sonats de tots els temps envairan la Barlins. En aquesta primera edició del que han anomenat La nostra primera Barlinada, l'encarregat de fer moure l'esquelet a tots aquells romàntics de la música disco d'abans serà el dj AlexisLeGrand.