El Petit Cineclub tancarà l'any amb la projecció d'«Ocells de pas»

El passi es farà aquest dissabte a l'Espai Plana de l'Om

Redacció
29 de novembre del 2017
Actualitzat a les 9:48h
El Petit Cineclub projectarà, aquest dissabte, 2 de desembre, la darrera pel·lícula de l'any. Es tracta d'Ocells de pas, un film d'origen belga escrit i dirigit pels germans Oliver i Yves Ringer (popularment coneguts com els Dardenne del cinema infantil) que s'endinsa en la vida de la Cathy, una nena a qui el seu pare li ha regalat, per l'aniversari, un ou d'ànec amb la intenció que el covi i que, quan naixi, li faci de mare.

Casualment, però, a qui primer veu l'ànec quan neix és la Margaux, una amiga de la Cathy que va en cadira de rodes. L'aneguet l'ha identificat com a mare seva, però els seus pares no se'n volen fer càrrec. Per protegir i salvar l'ocell, les dues nenes s'escapen i emprenen una aventura de llibertat, un periple en què descobriran molt més sobre elles mateixes que sobre el rescat d'un palmípede.

Ocells de pas és una història que amaga una bella paleta d'emocions i de temes: l'amistat, la sobreprotecció dels pares, la discapacitat, la superació dels límits, la necessitat de llibertat i d'autonomia dels nens i les nenes, i la recerca d'un espai propi.

La pel·lícula, que es projectarà a l'Espai Plana de l'Om a les sis de la tarda, està recomanada per a nens i nenes a partir de 8 anys. El preu de l'entrada, que es podrà adquirir el mateix dia, serà de 3 euros.