La Patronal Metal·lúrgica del Bages celebrarà Sant Eloi centrant-se en l'automoció

L'acte tindrà lloc aquest divendres al restaurant Torre Busquet

Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:19h
La Patronal Metal·lúrgica del Bages celebrarà, aquest divendres 1 de desembre, la festivitat de Sant Eloi amb el tradicional sopar que reunirà un important nombre d'empreses del sector. L'eix conductor de l'acte serà l'automoció i la mobilitat com a sectors estratègics del territori, coincidint amb l'any en què s'han estrenat els nous estudis en Enginyeria de l'Automoció a l'UPC de Manresa i amb l'increment del pes en el PIB de la Catalunya Central que han registrat en els darrers temps els sectors de l'automoció, d'equips per al transport i de components.

L'esdeveniment se celebrarà al restaurant Torre Busquet de Manresa a partir de dos quarts de vuit del vespre i s'iniciarà amb una conferència de Vicenç Aguilera, enginyer industrial que dirigeix el Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya. Aguilera és, també, el president del Circuit de Barcelona-Catalunya. En la seva intervenció, parlarà sobre el bon moment del sector i sobre els aspectes més rellevants de la indústria de l'automoció i els efectes de la Indústria 4.0 en les empreses del metall del territori.

Durant l'acte seran distingides les empreses Masats, Tallers Navarro Deix, Marcel Soler i Inoxforma pels seus 50 anys d'activitats al sector del metall. Per primera vegada, també es lliuraran distincions a les empreses que compleixen 75 anys d'activitat. Aquests reconeixements seran enguany per a Tallers Ratera i Maquinària Lliró.

El sopar estarà animat pel grup de teatre Paranys. A més, l'acte tindrà el seu vessant solidari amb un joc d'habilitat i de sort. També hi seran exposats automòbils del passat, del present i del futur i, a la vegada, es mostrarà una selecció de fotografies artístiques de Fórmula 1 del conegut fotògraf Miquel Liso, juntament amb peces i roba de pilots llegendaris de la seva pròpia col·lecció.