La 37a Jornada d'Urgències en Pediatria de la Fundació Althaia aplega 130 professionals

Jornada d'Urgències en Pediatria, a la Fundació Althaia
Jornada d'Urgències en Pediatria, a la Fundació Althaia | Althaia
Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:21h
Uns 130 professionals van participar divendres passat, 24 de novembre, en la 37a edició de la Jornada d'Urgències en Pediatria que, organitzada per la Fundació Althaia, es va celebrar a l'Hospital Sant Joan de Déu. La jornada, que compta amb una dilatada trajectòria i que és un esdeveniment de referència, va ser punt de trobada de professionals d'arreu de Catalunya que van poder actualitzar els seus coneixements pediàtrics i intercanviar noves experiències.

En el decurs de la jornada, que va incloure diverses taules i ponències, es van tractar temes com les otitis complicades, el dolor abdominal d'origen ginecològic en la preadolescència, el tractament de bacteris asimptomàtics i la radiologia de tòrax en el diagnòstic de pneumònia, entre d'altres. Per als tallers, els participants es van distribuir en grups reduïts. Les temàtiques dels diferents tallers van ser l'ús de tècniques per al control de l'aparell respiratori a Urgències, lectura i interpretació d'un electrocardiograma, cura de cremades, casos clínics de Radiologia i també de Dermatologia.

El programa va incloure una conferència a càrrec de Sergi Navarro, responsable de la Unitat de cures pal·liatives de l'Hospital Sant Joan de Déu Barcelona, que va parlar del pacient pediàtric pal·liatiu a Urgències.

La jornada va néixer l'any 1980 per donar a conèixer les principals novetats en el diagnòstic i tractament de les malalties pediàtriques que es donen als serveis d'Urgències i, alhora, ser un punt de trobada de professionals per tal que puguin actualitzar els seus coneixements i intercanviar noves experiències.