Abraçades contra la violència de gènere a diferents escoles i als campus universitaris

La dinàmica de free hugs, proposada per l'Oficina Jove del Bages, és una acció per prendre consciencia de la violència de gènere i convida els joves a ser crítics i a reflexionar

Les abraçades s'han realitzat a escoles i universitats de Manresa
Les abraçades s'han realitzat a escoles i universitats de Manresa | AjM
Redacció
28 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:47h
Free Hugs contra al violència de gènera és l'acció proposada per la Oficina Jove del Bages, a través del punt al pati i el Punt al Campus, que s'ha dut a terme aquests darrers dies a escoles de Manresa i a les dues universitats (Fundació Universitària del Bages i l'Escola Politècn ica Superior d'Enginyeria de Manresa l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa).

Per tercer any consecutiu es porta a terme aquesta acció que te com a objectiu conscienciar sobre la violència de gènere i de les seves repercussions en tots els seus àmbits, així com convidar els joves a ser crítics i a reflexionar envers la violència masclista i també a fomentar actituds contràries als estereotips i als prejudicis sexistes.

La dinàmica que es porta a terme als Instituts, des del punt al pati, vol mostrar als joves que estimar no fa mal. I es fa amb un dels gestos més reconeguts i beneficiosos que hi ha: l'abraçada. "Ens abracem perquè amb això volem dir no a la violència de gènere. No calen paraules, només gestos".

En el cas de les universitats s'ha comptat amb la col·laboració dels alumnes d'animació sociocultural del IES Guillem Catà.

En el Campus universitari també es desenvolupen accions, des de l'Oficina Jove del Bages i aquest any es va proposar “ teixir una gran xarxa de valors” juntament amb la comunitat universitària per tal de generar consciència sobre la importància del paper que cadascú pren davant d'aquestes situacions, sigui a nivell personal o social.

L'Oficina Jove del Bages també es va adherir a la campanya #niunamés #jodicprou