Més de 800 infants participen en la 14a edició del Cros Escolar Ciutat de Manresa

Sortida d'una de les categories del Cros Ciutat de Manresa
Sortida d'una de les categories del Cros Ciutat de Manresa | AjM
Redacció
27 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:01h
Tot i la temperatura hivernal, el Cros Escolar Ciutat de Manresa va tornar a tenir un gran èxit de convocatòria, ahir al matí. Més de 800 infants, de gairebé totes les escoles de Manresa i algunes de la comarca, van participar a l'esdeveniment atlètic en les diverses categories, des de cadets, que feien un recorregut de 3.000 metres, fins a "minis" (nens i nenes nascuts entre el 2012 i el 2014), amb un circu it de 400 metres.

L'organització va preveure un petit canvi en el circuit, que va ser molt ben rebut, per facilitar als adults acompanyar els participants fins a la sortida i recollir-los a l'arribada.

Els participants provenien majoritàriament de les escoles i instituts de la ciutat. El 75% dels participants (un total de 637) eren dels centres escolars manresans, i la resta, de la comarca. L'escola amb més esportistes participants va ser la Flama (102), seguida del Pare Algué (88), Renaixença (71), Sant Ignasi (71) i Ave Maria (43). Es tracta del cros escolar amb més participació dels que es fan al Bages.

Al lliurament de premis hi van ser presents el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, juntament amb el president del Consell Esportiu del Bages, Josep Empez, i la presidenta del CA Manresa, Mercè Rosich. Jordi Serracanta valora molt positivament la participació de centenars de nens i nenes en aquest esdeveniment, en què es fa promoció dels hàbits esportius i es treballa el valor de l'esforç i l'esportivitat. Per a Serracanta, "amb 14 edicions, es tracta d'una prova consolidada al calendari, i la majoria d'escoles animen els seus alumnes a participar-hi, cosa que valorem amb satisfacció". El regidor d'Esports considera que, al costat d'esdeveniments esportius de referència cada cap de setmana a la ciutat, que demostren el nivell organitzatiu i la capitalitat de Manresa en l'àmbit esportiu, "per a nosaltres són exactament igual d'importants proves com el cros escolar, que fomenten la pràctica esportiva dels més petits, que seran els nostres campions del futur".