Manel Camp composa una obra per celebrar els 50 anys de la Coral Escriny de Santpedor

El compositor, pianista i pedagog manresà ha compost l'obra "Illa Inaudita" expressament per a l'aniversari, en una de les primeres incursions de Camp en el món coral

Manel Camp durant la presentació de l'obra per a la Coral Escriny
Manel Camp durant la presentació de l'obra per a la Coral Escriny | Coral Escriny
Redacció
27 de novembre del 2017
Actualitzat a les 16:46h
La Coral Escriny de Santpedor enceta aquest Nadal un any d'activitats per celebrar el seu 50è aniver­sari i ho fa amb un concert molt especial amb Manel Camp. El dia 25 de desembre, l'Escriny portarà al Convent de Sant Francesc de Santpedor l'estrena de l'Illa Inaudita, una obra que Manel Camp ha compost expressament per a la Coral Escriny en una de les primeres incursions del compositor, pianista i pedagog en el món coral. Està concebuda per a cor mixt i piano. Aquesta obra és un recull de poemes de diferents poetes en llengua catalana, des de l'Edat Mitjana fins a la nostra època, on dialoguen sobre l'amor.

El concert es va gestar ara fa un any quan la coral, a través del seu director Marc Reguant, es va posar en contacte amb Camp. Ha comptat també amb la col·laboració del catedràtic de Literatura Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona, Josep Pujol que ha fet la selecció de poemes que composen aquesta obra. L'Illa inaudita s'estrenarà per Nadal i es tornarà a repetir a l'Auditori del Convent de Sant Francesc el dia 14 de Gener. El tercer concert d'aquesta obra es farà al teatre Kursaal de Manresa el proper dia 3 de febrer. Precisament en la presentació del programa d'activitats de la Coral, Camp i Reguant van assenyalar la importància de la fase actual d'assajos en què el pianista participa periòdicament per acabar de preparar els concerts. Així, Camp va participar a la presentació de divendres i dissabte al matí, la coral dirigida per Marc Reguant va fer un assaig maratonià amb el pianista.

Àmplia i diversa proposta musical per a aquest any

També en el marc del cinquantenari, la coral prepara un segon repertori: el Rèquiem KV 626 de Wolfgang Amadeus Mozart, amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 en dos concerts a l'abril i al maig a Sant­pedor. Es preveuen, encara amb dates per determinar, diversos concerts de música a cappella en diferents auditoris del país.

A tots els concerts que ja hi ha tancats, s'hi sumen altres activitats que la coral ha previst en el marc del seu 50è aniversari. El president de l'entitat Francesc Vila va presentar la imatge que el dissenyador Marcel Oliveras ha fet especialment per a aquesta efemèride. L'entitat impulsa la realització d'un vídeo, preveu un programa sobre música a Ràdio Santpedor i edita, amb el suport de l'Ajuntament de Santpedor, un llibre escrit per Montserrat Xixons i Francesc Vila sobre el món coral a Santpedor que es presen­tarà per Sant Jordi. L'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, en l'acte de presentació del programa va agrair la Coral la feina feta en el món de la música i en la dinamització de l'activitats associativa de Santpedor. També va lliurar a la coral una còpia del primer escut de Santpedor, essent la primera entitat que rep aquest obsequi.
Arxivat a