Duran: «La gent no és conscient de la de coses que hem de fer bé per guanyar els partits»

El tècnic de l'ICL Manresa, Aleix Duran
El tècnic de l'ICL Manresa, Aleix Duran | BàsquetManresa
Xavier Sucarrats / Joel Peña
26 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:39h
Aleix Duran, tècnic de l'ICL Manresa, ha resumit el partit contra el CB Clavijo període per període en la seva atenció als mitjans. Així, l'entrenador local ha destacat els problemes, ja anunciats a la prèvia de divendres, que el CB Clavijo els ha causat al primer quart; la millora dels segons deu minuts amb més capacitat rebotadora i tirs més clars; la bona sortida del tercer període que ha permès l'ICL Manresa disparar-se al marcador tot i que al final els jugadors anaven més justets d'energia i finalment, al darrer quart la seriositat per administrar tot el treball previ. Duran no considera que aquest partit hagi costat més de madurar que els altres. Fins i tot, ha admès més problemes el dia que el rival era el Levitec Osca. "La gent a vegades no és conscient de la quantitat de coses que hem de fer bé per guanyar els partits encara que ens els enduguem per molta diferència", ha comentat Duran.

L'entrenador manresà ha tingut paraules d'elogi per Jokubas Gintvainis. El lituà no podia ni caminar dilluns i aquest diumenge "ha estat important en alguns moments". De cara al duel contra el Samic Hostelería d'aquest dimecres s'haurà de veure l'evolució d'un turmell que estava "com una botifarra". Duran podrà comptar ja amb Gabriel Iffe Lundberg i això pot alleugerir càrrega al base lituà. Ashley Hamilton, que s'ha queixat al tram final del partit també del turmell, no té res greu.

Jenaro Díaz considera L'ICL Manresa un equip ACB

L'entrenador del CB Clavijo, Jenaro Díaz, ha comentat que el seu equip ha sortit molt centrat respecte la feina que havia de fer però que a mesura que avançava el partit no han sabut mantenir el ritme. En canvi, l'ICL Manresa ho ha sabut fer . Díaz ha mostrat respecte vers el seu rival a qui ha considerat "un equip ACB amb homes com Jordi Trias o Álvaro Muñoz. Respecto també una pista que ha vist guanyar una lliga". El tècnic visitant no ha volgut buscar excuses en l'absència d'una home molt important en els seus esquemes com l'holandès Terence Bieshaar. "Tots dos equips teníem una baixa. En això estàvem igualats", ha sentenciat.

Álvaro Muñoz: "La dinàmica del partit a Lugo ens ha acompanyat al primer quart"

Després de la victòria de l'ICL Manresa (91 a 70) contra el CB Clavijo, Álvaro Muñoz ha explicat que l'inici ha sigut molt fluix i que la dinàmica era semblant a la del partit a Lugo. L'actitud ha anat in crescendo quan l'equip ha millorat la seva defensa. En especial, l'aler ha reconegut que l'absència de Lundberg ha marcat el joc de l'equip i, en especial, ha resultat en un joc més "associatiu". Muñoz ha destacat també a la figura de Guillem Jou: "Ha defensat increïblement bé, ha agafat molts rebots i ha ajudat moltíssim en la victòria". Precisament, Jou també ha valorat el partit amb els mitjans. A nivell personal ha explicat que ha de seguir aprofitant els minuts que li dona Aleix Durán per guanyar-ne més i tenir continuïtat. I a nivell més general, l'escorta ha reconegut que la defensa del CB Clavijo fa que sigui un equip difícil i això els ha sorprès al primer quart. Després, l'ICL Manresa ha pogut imposar el seu joc i això ha acabat amb la victòria final.

Per part del CB Clavijo, William Gutenius ha destacat la bona defensa del seu equip al primer quart tot i reconèixer que l'ICL Manresa és un dels millors equips de la lliga. El jugador suec ha explicat que eren conscients de la capacitat dels locals per dominar al primer quart i que, per això, han sortit amb una defensa agressiva. "A mesura que passava el partit i les faltes cohibien la nostra defensa, el Manresa ha pogut imposar el seu joc i això els ha fet guanyar" ha comentat Gutenius.