Les JERC Manresa renoven el Comitè Local i fan una acció contra la violència masclista

El nou comitè local de les JERC Manresa
El nou comitè local de les JERC Manresa | JERC
Redacció
25 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:44h
Les Joventuts d'Esquerra Republicana a Manresa han renovat el seu Comitè Iocal on han escollit per unaminitat a Denís Llussà com a portaveu, a Marc Muncunill com a secretari d'Organització, a Maria Torras com a secretària de Finances, a Àlex Harillo com a secretari de Comunicació i a Maria Rovira  com a secretària de la Dona i Igualtat.

En el seu discurs de presentació de candidatura, Llussà, ha destacat la consolidació d'una secció local forta amb activitat pròpia així com l'augment significatiu de membres que s'ha aconseguit durant l'últim any. 

Com a tret de sortida d'aquest nou equip, les JERC han organitzat una performance a Crist Rei a nom de "El masclisme mata" per denunciar la violència masclista i exposar les conseqüències que arriba a tenir. 

L'acció consistia en denunciar les situacions de violència soterrada que moltes dones pateixen, amb elements com el control dels missatges, comentaris sobre l'aspecte o la roba que porta una noia o si la parella la deixa anar amb les amigues. 

Per fer prendre consciència a la ciutadania han dibuixat tot de siluetes de dones al terra on cadascuna tenia un exemple d'aquestes violències que acaben comportant els assassinats masclistes. 

En aquest sentit Maria Rovira, secretaria de Dona i Igualtat, ha assegurat que "és essencial visibilitzar i denunciar totes les formes de masclisme que patim dia a dia ja que considerem fonamental construir un conjunt de mesures quantitatives i polítiques transversals que ens ajudin a acabar amb aquestes situacions".