Les feministes cremen els ninots de la violència masclista

La manifestació convocada per Acció Lila, Arran, SEPC i la CUP aplega 400 pensones per un centre de Manresa ple de compradors del Black Friday

L'agressor, el còmplice i la institució cremen al final de la manifestació contra la violència masclista
L'agressor, el còmplice i la institució cremen al final de la manifestació contra la violència masclista | Pere Fontanals
25 de novembre del 2017
Actualitzat el 27 de novembre a les 16:24h
L'agressor, el còmplice i les institucions han cremat aquest dissabte al vespre en forma de ninots a la plaça Major de Manresa al final de la manifestació contra la violència masclista que ha recorregut el centre de la ciutat des de la plaça de Crist Rei.
 

Els convocants han fet una performance a Crist Rei. Foto: Pere Fontanals


Unes 400 persones han seguit la convocatòria d'Acció Lila, Arran, SEPC i la CUP i s'han mobilitzat contra els feminicidis, la violència masclista i la discriminació sexual. Amb una performance a les escales de Crist Rei que repassava les estadístiques de la violència masclista, s'ha iniciat una acció que, entre mobilitzats i compradors del Black Friday que omplien els carrers comercials de Manresa, es feia difícil de comptabilitzar sense saber qui feia què entre la gent.
 

La manifestació passant per davant de la pista de gel de la plaça Sant Domènec. Foto: Pere Fontanals


La capçalera amb la llegenda "Ens volem vives", i clams de "Als carrers serem sempre dones" o "La talla 34 m'apreta la patata", acompanyaven una marxa que no ha registrat cap incident i que ha transcorregut amb normalitat entre les terrasses del Passeig, la pista de gel de la plaça Sant Domènec, l'encesa d'espelmes de la plana de l'Om, i ha finalitzat davant de l'Ajuntament amb la lectura d'un manifest, i tres ninots presidits per un rètol que advertia "Ara cremeu vosaltres".

I a fe de Déu que han cremat. Un grup de bruixes que han sortit de l'Ateneu la Sèquia han ruixat amb líquid inflamable l'agressor, el còmplice i la institució -que duia corbata- i els han encès mentre els manifestants, oberta en rotllana, seguien l'acció.