L'ICL Manresa necessita refer-se contra el CB Clavijo

Els bagencs tenen la baixa de Gabriel Iffe Lundberg i el dubte de Jokubas Gintvainis

VÍDEO Roda de premsa d'Aleix Duran prèvia a la jornada
VÍDEO Roda de premsa d'Aleix Duran prèvia a la jornada | BàsquetManresa
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:38h

Lugo ja és història. La desfeta en terres gallegues ha de quedar enrere i la millor forma de fer-ho és sumar la victòria contra el CB Clavijo (diumenge, 19:00). Aleix Duran haurà de tirar endavant una situació que no és la més idònea. Gabriel Iffe Lundberg és amb la seva selecció i Jokubas Gintvainis s'està recuperant de l'esquinç al turmell que es va fer a la pista del Breogán. Nil Brià, Dani Garcia i Álex Mazaira seran convocats. 

Gabriel Iffe Lundberg es perd el partit per la convocatòria de la seva selecció

Les polèmiques ‘finestres' que la FIBA s'ha inventat aquesta temporada afectaran de ple l'ICL Manresa. A diferència de la Lliga Endesa, la LEB no s'atura per una decisió que els clubs LEB de la temporada passada van prendre al seu moment.. L'ICL Manresa acata la decisió malgrat ser un dels equips damnificats i no podrà comptar amb un dels seus jugadors més destacats. El danès Gabriel Iffe Lundberg es perdrà el duel contra el CB Clavijo per disputar un Armènia - Dinamarca classificatori per l'Eurobasket 2021. Duran compta amb el danès per al partit intersetmanal a Azpeitia. També està convocat amb el seu país l'egipci Ahmed Khalaf per jugar tres partits. En aquest cas, no afecta al partit però si a la dinàmica d'entrenaments de l'equip manresà. 

Jokubas Gintvainis, intentarà ajudar malgrat no haver entrenat gairebé gens

El base lituà Jokubas Gintvainis es va lesionar a Lugo dissabte passat i no ha entrenat fins aquest divendres. El club farà esforços perquè hi pugui ser però tampoc forçarà la màquina més del compte. La baixa no es preveu gaire llarga. La menor disponibilitat de Gintvainis no implicarà forçosament més minuts en pista de Lluís Costa. L'entrenador de l'ICL Manresa confia plenament en Dani Garcia. Fins i tot, altres jugadors podrien ocupar la posició de director de joc en cas de ser necessari. Duran no pensa en canviar massa el dibuix de l'equip. En tots cas, podria simplificar alguns esquemes perquè "tothom es trobi còmode". 

No donar massa voltes a la derrota contra el Breogán

La derrota a Lugo forma part de passat. L'equip ha parlat internament del què va passar fa una setmana i la desfeta s'ha encaixat com un estímul per seguir millorant. El missatge no varia massa respecte la sèrie de sis victòries seguides que va aconseguir l'ICL Manresa. "Si volem ser competitius i ser a dalt hem de millorar. Això ho dèiem quan guanyàvem i ho diem després de la derrota a Lugo", explica Duran. Després d'haver fet autocrítica, els manresans s'han centrat en el CB Clavijo. "Si no els respectem ens poden crear molts problemes", assegura el tècnic manresà. 

Poques novetats tàctiques

Moure bé la pilota i trobar bons tirs com va fer l'ICL Manresa contra el Levitec Osca. Una defensa intensa i el control en el rebot han de ser les bases que guiïn els bagencs cap al triomf. A partir d'aquí, l'objectiu serà córrer i sortir al contraatac. 

Un rival a la part baixa però imprevisible

El CB Clavijo ocupa la setzena posició amb tres victòries i sis derrotes. El riojans van trencar la setmana passada una ratxa de cinc desfetes seguides després de derrotar el Chocolates Trapa de Palència. Dels tres triomfs, el CB Clavijo n'ha aconseguit només un fora de casa. Aquesta setmana, han fet una incorporació. El nord-americà Jabs Newly ha arribat a Logronyo per suplir el lesionat Kevin Olekaibe. Duran, com ja és habitual no es refia gens d'un rival que "és el que fa perdre més pilotes al rival, el que més en recupera i té un joc del tot imprevisible tant en defensa com en atac". Els de La Rioja compten amb diversos jugadors que des de les individualitats poden generar molt joc. 
Arxivat a