L'univers va omplir d'activitats la Setmana de la Ciència de l'Escola Paidos

Una de les xerrades sobre astronomia que van tenir lloc durant la Setmana de la Ciència
Una de les xerrades sobre astronomia que van tenir lloc durant la Setmana de la Ciència | Paidos
Redacció
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:37h
L'escola Paidos va celebrar la setmana de la Ciència del 13 al 23 de novembre amb la temàtica de l'univers. Des de la Llar d'infants fins a 4t d'ESO els alumnes van elaborar un projecte relacionat amb aquest tema.

Els més petits, amb la col·laboració dels alumnes de 4t, van fer bombolles de sabó, van veure els estels amb lots i van fer màgia amb colorants. A infantil van treballar el Sol i la Lluna tenint en compte el pas del dia a la nit.

La vida dels astronautes, descobrir com és el planeta on vivim i l'observació de l'univers a través dels telescopis van ser les activitats realitzades pels alumnes de Primària.

I a Secundària van construir coets i els van fer volar per aprendre com es pot viatjar a l'espai, també van construir un planetari per veure i aprendre les diferents constel·lacions i van estudiar les marees, els eclipsis, el dia i la nit i l'any. Per últim els alumnes de 4t ESO van crear dos Escape Rooms per resoldre l'enigma: "Sou capaços d'escapar d'un forat negre?".

L'Escola es va transformar en el Museu Espacial Paidos, i la setmana de la ciència es va complementar amb dues activitats: Una videoconferència amb un científic de la NASA, Alfonso F. Dávila nascut a Manresa i Llicenciat en Ciències del Mar per la Universitat de Vigo, Doctorat en Geofísica per la Universitat de Munich i Post-Doctorat a la NASA en Ames Reserch Center on hi treballa actualment com Astrobiòleg.

I una segona activitat, pensada per a les famílies, a càrrec de l'Observatori Astronòmic de Castelltallat. Els dies 16 i 23 de novembre, va tenir lloc el Bateig del Cel amb una xerrada sobre els planetes i les vides dels estels, les constel·lacions i astres del cel d'hivern. I per acabar, l'observació directe d'alguns objectes del cel profund amb telescopis especialitzats.