Alícia acostarà els hàbits saludables a set escoles de primària de Manresa

La intervenció està impulsada pel Pla Educatiu d'Entorn de Manresa i es farà en els centres de màxima complexitat de la ciutat

Imatge d'arxiu d'alumnes de secundària cuinant a Alícia
Imatge d'arxiu d'alumnes de secundària cuinant a Alícia | Alícia
Redacció
24 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:20h
La Fundació Alícia intervindrà en set escoles de primària de Manresa amb l'objectiu de donar pautes als alumnes per millorar els seus hàbits alimentaris. Ho farà a través de tallers pràctics adreçats a infants d'entre 8 i 12 anys als centres escolars de màxima complexitat de la ciutat .

Les sessions estan organitzades pel Pla Educatiu d'Entorn de Manresa (PEEM), proposta de cooperació entre l'Ajuntament de Manresa i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat. Tindran lloc entre el 28 de novembre i el 15 de desembre, i arribaran a més de 250 alumnes. Consistiran en una primera part més teòrica en la que els infants aprendran els beneficis d'una correcta alimentació -des del que mengen a on i com ho fan- i la seva relació amb l'exercici físic.

Partint de la base de la necessitat d'una dieta sana i equilibrada, l'equip d'Alícia posarà l'èmfasi en com realitzar un esmorzar correcte. Posaran alguns exemples de receptes fàcils, bones, amenes i assequibles. Posteriorment seran els escolars els que, en grups, hauran d'elaborar el seu propi esmorzar emprant els principals grups d'aliments.

Amb aquesta intervenció Alícia juntament amb el Pla Educatiu d'Entorn de Manresa busquen millorar l'alimentació i promoure els hàbits de vida saludable entre els alumnes. Es pretén contribuir a la prevenció de malalties, com podria ser l'obesitat infantil. A més, s'intenta ajudar a prendre consciència als escolars del què mengen, fent-los partícips de la seva alimentació.

L'experiència de l'Oms i de Prat

Els tallers a les escoles de Manresa utilitzen l'experiència del projecte transversal que s'està duent a terme al Col·legi Oms i de Prat de Manresa per convertir-lo en centre escolar de referència en alimentació saludable. Pilotat per la Fundació Catalunya La Pedrera, gestora de l'escola, i la Fundació Alícia, la intervenció va arrencar el curs passat. Busca convertir l'alimentació sana, sostenible i bona en part del programa curricular de l'escola.