Espanyolisme

«No passaran»

Una trentena escassa d'unionistes queden aparcats en la confluència del carrer Sobrerroca amb la plaça Major per la presència de quatre furgonetes dels Mossos d'Esquadra i d'antifeixistes

per Pere Fontanals, Manresa | 23 de novembre de 2017 a les 23:03 |
Activistes antifeixistes barren el pas a la concentració espanyolista | Pere Fontanals
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Una trentena d'espanyolistes s'han manifestat aquest dijous a la confluència dels carrers Sobrerroca i Cap del Rec per la presència d'una cinquantena d'antifeixistes a la plaça Major de Manresa. Al igual que en la passada manifestació del 12 de novembre, la convocatòria de Democracia y Unidad Española, ha comptat amb la presència d'ultres de Democracia Nacional.

Malgrat que la separació entre tots dos grups ha estat sempre constant, els Mossos d'Esquadra han decidit situar les quatre furgonetes desplaçades entre ells per evitar mals majors. Els dos grups de manifestants s'han anat desplaçant per tenir contacte visual entre ells, però no han arribat a trobar-se en cap moment. La concentració no ha pogut ni acostar-se a l'Ajuntament on volien demanar la restitució de la bandera espanyola.

 
Els espanyolistes, convocats per l'escisió dels Hermanos Cruzados, Democracia y Unidad Española, han arribat amb un turisme adequat com a altaveu que durant ben bé una hora ha anat emetent l'himne d'Espanya, el "Viva Espanya" de Manolo Escobar, i diversos pasodobles identitaris que eren seguits des de l'altra banda de les furgonetes amb balls i burles cap al poc poder de convocatòria dels unionistes.

 

Les dues concentracions han estat separades pels Mossos d'Esquadra. Foto: Pere Fontanals


De fet, la nit no ha donat cap situació de conflicte entre els grups, separats per deu metres de cordó policial. Insults llunyans. Uns dient als altres que "sense farlopa no sou res", i els altres responent als uns que "necessiteu sabó".
 
Al final, la tensió que s'havia generat entre els bars de la zona per si es vivien situacions conflictives, ha estat viscuda de forma alegre per l'escàs poder de convocatòria, de només una trentena de pensones que volien demanar a l'Ajuntament el restabliment de la bandera d'Espanya.
 

Vista general de la plaça Major de Manresa durant la concentració. Foto: Pere Fontanals

 

Participació