La Xarxa de Voluntariat Ambiental de Súria convoca dissabte una festa a la llera del riu

Entorn recuperat al riu Cardener a l'altura de Súria
Entorn recuperat al riu Cardener a l'altura de Súria | AjSú
Redacció
23 de novembre del 2017
Actualitzat a la 13:34h
La nova Xarxa de Voluntariat Ambiental de Súria ha convocat per a aquest dissabte 25 de novembre una festa popular que tindrà lloc a l'entorn recuperat del riu Cardener. L'objectiu de la Xarxa és agrupar persones i entitats interessades en portar a terme iniciatives de promoció de la sostenibilitat i de protecció i preservació de l’entorn natural.

La creació de la Xarxa de Voluntariat Ambiental ha estat una proposta del Consell Municipal de Medi Ambient, amb el suport de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament. El passat 16 de novembre va tenir lloc un acte de presentació de la iniciativa al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb la participació de més d'una vintena de persones.

La jornada d'aquest dissabte 25 de novembre és oberta a totes les persones interessades. En el transcurs de l'activitat es portaran a terme diferents activitats de descoberta, sembra i neteja a l'entorn recuperat de la llera del riu Cardener.

Les persones interessades també podran adherir-se i obtenir gratuïtament el carnet de voluntari, així com un dels components de l'equipament, finançat per empreses i entitats de la vila.

El programa complet de la jornada és el següent:

- 9.30 h. Benvinguda i repartiment d’obsequis i material. Lloc de trobada: plaça de Sant Joan.
- 10.00 h. Recorregut per la llera del riu Cardener i neteja de l’espai.
- 11.00 h. Activitats ambientals de sembra per a joves i adults. Taller de bombes de llavors per a participants de totes les edats.
- A continuació. Pica-pica i dinàmica de grup sobre noves iniciatives de la Xarxa.

El tram recuperat de la llera del riu, a l'entorn del pont de Reguant, va ser netejat i estassat el passat mes de setembre per part de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

D'altra banda, en els darrers mesos s'han iniciat els treballs d'un projecte més ampli que es desenvolupa al pas del Cardener per trams urbans i no urbans del municipi, i que està sent finançat per l'Ajuntament.

Els treballs a realitzar es centren principalment en l'eliminació de canyissars, l'estassada de bardisses, espècies no autòctones i arbres morts o caiguts, entre d'altres actuacions de neteja i manteniment.
Arxivat a