Aymamí assumeix que l'àmbit natural de l'Anoia nord és la Catalunya Central

L'alcalde d'Igualada destaca l'esforç de lideratge "prudent" que està fent Manresa com a capital de la Catalunya Central

ACN/Violeta Gumà
02 de setembre del 2009
576_1251903176405088
576_1251903176405088

L´alcalde d´Igualada, Jordi Aymamí. Violeta Gumà

L'alcalde d'Igualada, Jordi Aymamí, ha reconegut aquest matí la tasca de lideratge que està fent Manresa com a capital de la Catalunya Central que, ha dit, exerceix des de sempre. Per Aymamí, aquest procés l'està fent "amb esforç" però de manera "prudent, pas a pas". "Els lideratges no neixen de forma espontània, s'han de construir", ha especificat Aymamí, que ha reconegut que part de l'Anoia, la nord, sent com a pròpia la Catalunya Central i Manresa com a capital. Malgrat això, Aymamí ha volgut recordar que Igualada i bona part de l'Anoia no sent com a seu aquest àmbit. Jordi Aymamí ha fet aquestes declaracions després de ser nomenat per part de l'Ajuntament de Manresa pregoner de la Festa Major.

De fet, l'equip de govern d'Igualada és partidari d'emplaçar-la a l'Àmbit Metropolità malgrat que la resta de forces del govern municipal opten per l'àmbit Penedès. Per això, durant el pregó, l'alcalde Aymamí va afirmar que "Igualada se sentia més propera a Barcelona i als pobles que miren al mar".

"Com a alcalde d'un municipi, he volgut parlar de les diverses sensibilitats que hi ha", ha especificat, en referència a l'àmbit Penedès que manifesten les foreces de l'oposició a Igualada i a la voluntat de l'equip de govern de pertànyer a la Regió 1, de Barcelona.