La Bell Race tornarà a enfilar el runam salí del Cogulló aquest diumenge

La cursa, inclosa en el calendari de Curses Maqui, es pot fer en dos recorreguts, de 10km i 300 metres de desnivell positiu i de 16km i 700 metres

Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:59h
La Bell Race passa per indrets espectaculars
La Bell Race passa per indrets espectaculars | Rubinart
Aquest diumenge es disputa la 8a edició de la cursa Bell Race, a Sallent, que completa l'ascensió a la muntanya de Sal del Cogulló, en dos recorreguts, un de més apte per a tots els nivells de 10 km i 300 metres de desnivell positiu, i l'altre de 16km i uns 700m de desnivell que puja fins al punt més alt de la muntanya de Sal on s'ha de tocar la campana. 

Enguany, la Bell Race agafa verticalitat i altura per tornar a pujar a un dels punts més alts del Bages. Un acumulat de més de 700 metres de desnivell al mig de la comarca. Es pujarà a un indret únic on normalment no és possible pujar-hi a peu. A vistes d'ocell, es tracta d'un terreny més propi de la lluna que de la Terra.
 
Els dos recorreguts surten de l'Hotel Mas de la Sala de Sallent a les 10 del matí, direcció Parc de la Sèquia i cap al Mas de les Coves, per endinsar-se als boscos de sota el Poblat Ibèric del Cogulló i anar agafant altitud. En algun tram del recorregut de 16 km, s'hi han instal·lat cordes per ajudar a pujar i fer més fàcil la grimpada. Després d'arribar a dalt, es baixarà verticalment cap al Torrent del Mas de les Coves. A partir la travessa agafa direcció Serrat d'Emprius, seguint un recorregut per senders revirats, però molt divertits que condueixen a la Sèquia de Manresa per anar buscar el Torrent de la Sala i arribar un altre cop a l'Hotel del Mas de la Sala.

La cursa acabarà amb un esmorzar de forquilla amb botifarra autòctona de l'Hotel Mas de la Sala i un bon plat de mongetes de la zona.

El recorregut de 10km està dissenyat per a tota aquella gent que comença en el món de les curses de muntanya. Es tracta d'un traçat de l'estil del Campionat Maqui: zones boscoses i molt agradables per transitari en època de tardor. Els primers 2 quilometres són plans passant pel costat del canal medieval del Parc de la Sèquia. El 80% de traçat són senders estrets que passen per paratges ben amagats. Un recorregut molt divertit, amb trams molt rodadors i alguns punt més trenca cames que faran la delícia de tots els participants

Les inscripcions es poden fer via on-line a www.campionatmaqui.com fins el dijous dia 23, i si queden places el mateix dia de 8.30h a 9.30h.