Ja és oficial: la Fundació Germà Tomàs Canet acollirà fins a 80 persones refugiades

L'arribada a l'antic edifici de les Germanetes dels Pobres es preveu que sigui progressiva, a partir de principis de desembre

Pati interior a l'edifici de la Llar Sant Joan de Déu, les antigues Germanetes dels Pobres
Pati interior a l'edifici de la Llar Sant Joan de Déu, les antigues Germanetes dels Pobres | OSJD
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 18:25h
La Fundació Germà Tomàs Canet, de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Deu, gestionarà durant els dos propers anys l'acollida d'un grup de 80 persones refugiades que arribaran a Manresa a de forma progressiva, a partir de principis de desembre, tal i com va avançar NacióManresa. La Secretaria General d'Immigració i Emigració del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social ha comunicat electrònicament la resolució definitiva, després que el mes de juliol s'anunciés la provisional.

L'equipament d'acollida serà l'edifici de la Llar Sant Joan de Déu, les antigues Germanetes dels Pobres, al carrer de les Saleses. En els darrers anys s'han fet millores, inicialment a la primera planta i, actualment a la resta de l'edifici que permetran disposar de 80 places destinades al programa de protecció internacional.

Aquesta serà la primera vegada que la Fundació Germà Tomàs Canet gestionarà aquest servei, tot i que en l'exercici 2016-17 l'edifici de la Llar ja ha acollit 40 places per acollir persones refugiades que han estat tutelades per l'ONG Dianova. La gestió del programa de protecció internacional comporta la creació de nous llocs de treball, relacionats amb l'àmbit social, la formació i la gestió. En aquesta ocasió, entre les clàusules que ha fixat el Ministeri, hi ha la responsabilitat per part de l'entitat d'acollida d'incidir en la inserció laboral les persones refugiades.

Per facilitar la seva integració, a les persones que arribin a Manresa se'ls proporcionarà atenció psicològica, assistència jurídica i s'aplicarà un pla de formació que inclou idiomes i coneixement del país.