Alumnes francesos d'UManresa ajuden estudiants d'ESO i batxillerat amb l'idioma

Alumnes francesos d'UManresa amb estudiants de la Salle
Alumnes francesos d'UManresa amb estudiants de la Salle | UManresa
Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:58h
Una quinzena d'estudiants d'origen francès que estan realitzant un grau universitari a UManresa-FUB estan ajudant des d'aquest curs 77 alumnes de quart d'ESO, primer i segon de batxillerat de l'escola La Salle a millorar les seves competències comunicatives en llengua francesa. La institució universitària i el centre educatiu han arribat a un acord per impartir el crèdit Diàlegs entre la cultura francesa i la cultura catalana, en el marc del qual els estudiants francesos ofereixen un servei de conversa als alumnes de La Salle perquè aquests millorin la comunicació en francès.

L'objectiu de l'escola és que els alumnes estiguin més motivats en l'aprenentatge de la llengua francesa, que coneguin la cultura i la societat francesa, que aprenguin a comunicar-se en aquesta llengua estrangera i que aprofundeixin en l'expressió i la interactuació per augmentar la seva autonomia, la iniciativa personal i les competències socials.

Les sessions de conversa estan programades per la responsable dels estudis de llengua francesa del centre, Marta Solé, que les adapta tant al nivell dels alumnes com als continguts que s'imparteixen a l'aula formal. Les sessions es duen a terme en grups de dos o tres alumnes o puntualment de sis o vuit.