Què hi fan un equip de rodatge i un Renault dels anys 50 a la plaça Major de Manresa?

La resposta té noms i cognoms: gravar seqüències de la nova sèrie de Movistar+, "El Confidente"

L'actor Oriol Pla a punt per gravar una de les escenes de «El Confidente»
L'actor Oriol Pla a punt per gravar una de les escenes de «El Confidente» | AFT
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:12h
Des de dos quarts de vuit d'aquest dimecres al matí, la plaça Europa i la plaça Major de Manresa s'han omplert de carpes, furgonetes, camions, càmeres, micros i, en el cas d'aquesta d'arrera, d'un Renault 4CV (1947-1961). El motiu d'aquest desplegament té nom i cognoms: El Confidente, una mini-sèrie de la plataforma televisiva Movistar+, dirigida per Mariano Barroso (Los lobos de Washington, Lo mejor de Eva) que està basada en la novel·la d'Ignacio Martínez de Pisón, El día de mañana.

La gravació de la sèrie va engegar el passat 16 d'octubre i des d'aleshores, l'equip de rodatge ha passat per les ciutats de Barcelona, Badalona, Sabadell, Montgat i Mataró, i pels municipis de Dosrius i Sant Vicenç de Montalt. Segons ha pogut saber NacióManresa, la filmació acabarà el proper 9 de febrer i, durant aquests dos mesos i mig que queden, es gravaran seqüències a Terrassa, Cerdanyola del Vallès, Llavaneres, La Roca del Vallès, Begues i, fins i tot, a l'espai natural de Sant Miquel del Fai.
 

L'equip de rodatge dins i fora de la barberia més antiga de Manresa Foto: AFT


A la capital del Bages s'hi estaran un dia ja que només han de gravar en un espai: la barberia més antiga de la ciutat, situada al carrer Sobrerroca número 4. Des de l'equip de producció han afirmat que "estem encantats de com ens ha tractat l'Ajuntament de la ciutat, que ha posat totes les facilitats del món perquè poguéssim fer la nostra feina. En pocs llocs ens trobem aquest tracte".

La ficció, firmada per la madrilenya MOD Producciones, situa l'argument entre els anys 1963 i 1976 i compta amb actors de la talla d'Oriol Pla (Incerta Glòria, Merlí); Bruna Cusí (Estiu 1993, Incerta Glòria); David Selvas (La Riera, Celda 211); Dafnis Balduz (Ventdelplà, Amar es para siempre), Marta Millà (Temps de silenci, Ventdelplà), o Milo Taboada (El laberinto del fauno, Somos gente honrada).

La novel·la amb la qual es basa El Confidente, explica la història de Justo Gil, un emigrant jove i ambiciós que acaba d'arribar a Barcelona i que, després de treballar en feines precàries, es converteix en confident de la Brigada d'Investigació Social, la policia secreta del franquisme que perseguia tots els moviments que s'oposessin al règim.
 

El xamfrà entre el carrer Sobrerroca, la plaça Major i el carrer Cap del Rec, espai de la nova sèrie Foto: AFT