​Sant Fruitós presentarà divendres un documental de memòria oral del poble

En el film hi han participat un total de 56 santfruitosencs

Redacció
22 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:18h
Aquest divendres 24 de novembre, es presentarà públicament L'evolució de Sant Fruitós de Bages, un documental elaborat a partir d'entrevistes a la gent gran del municipi en un projecte que neix amb la voluntat de preservar la memòria oral del poble. Aquest és el primer volum d'una sèrie documental que pretén conservar el major nombre de testimonis que recullin la història del poble.

El documental parla de l'evolució del municipi a través dels records i les vivències de les persones més grans. Els participants parlen de les cases del poble, dels treballs al camps o a la fàbrica tèxtil, de l'alimentació, de com es vivia abans i, en definitiva, del seu dia a dia.

Un total de 56 santfruitosencs i santfruitosenques han participat en aquest projecte a través d'entrevistes personals transversals que han estat enregistrades durant els mesos de juliol i setembre de 2016 i març de 2017. Des d'aleshores i fins el moment, "malauradament ens han deixat alguns veïns i veïnes del poble que van col·laborar en el projecte", diuen des del consistori, tot posant de manifest que "el seu testimoni vital quedarà per sempre més en aquest document audiovisual".

La projecció íntegre del documental, de 60 minuts de durada, es realitzarà públicament aquest divendres 24 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre al Nexe-Espai de Cultura. Comptarà amb la presència de dos historiadors locals que van ser presents a les entrevistes i amb el productor del documental, que explicarà anècdotes i detalls del projecte.

El documental es posarà a la venda en format DVD a partir d'aquest mateix divendres, al preu de 9 euros i es podrà adquirir a l'Ajuntament de Sant Fruitós i als establiments Foto Isidre i Llibreria Ferrer.