L'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència compleix 20 anys amb una exposició

Inauguració de l'exposició aquest dimarts a l'Auditori de la Plana de l'Om
Inauguració de l'exposició aquest dimarts a l'Auditori de la Plana de l'Om | CCBages
Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:33h
En un acte celebrat aquest dimarts 21 de novembre a l'Espai Plana de l'Om de Manresa, unes cinquanta persones han assistit a la inauguració de l'exposició 20 anys treballant per la protecció a la infància i l'adolescència. Una mirada a través de l'objectiu, una mostra organitzada pel Consell Comarcal del Bages amb el suport de Foto Art Manresa i la Diputació de Barcelona per commemorar el 20è aniversari de l'Equip d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de Bages-Berguedà (EAIA). El president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, expressa que "aquesta exposició és un reconeixement a l'enorme funció socioeducativa de l'EAIA respecte a la protecció i la defensa dels drets dels infants i adolescents; la feina realitzada ens reafirma en la nostra voluntat i compromís de seguir aprofundint en el disseny de polítiques públiques que garanteixin l'exercici dels drets d'aquests col·lectius".

Aquesta mostra, doncs, dóna a conèixer la intervenció protectora que l'EAIA Bages-Berguedà porta realitzant des de fa 20 anys i, al mateix temps, pretén sensibilitzar sobre les situacions de maltractament i desprotecció que viuen alguns infants i adolescents en la nostra societat. Albert Marañón, conseller de l'Àrea d'Acció Social i Ciutadana del Consell Comarcal del Bages, assenyala que "aquesta exposició és una bona mostra del creixement de l'EAIA en els darrers 20 anys i evidencia la seva capacitat de coordinar-se i construir un treball en xarxa amb múltiples agents i serveis que intervenen en el procés d'atenció i protecció als infants i adolescents".

Una exposició itinerant per crear consciència social

La mostra 20 anys treballant per la protecció a la infància i l'adolescència. Una mirada a través de l'objectiu, realitzada en col·laboració amb l'entitat Foto Art Manresa, està formada per un conjunt de 26 fotografies. Les primeres vint es presenten per parelles i tenen com a objectiu plasmar diverses situacions de maltractament a infants i adolescents, confrontant-les amb altres imatges que mostren actuacions de bon tracte envers aquests col·lectius. Les sis darreres fotografies ensenyen diverses tècniques i instruments utilitzats pels professionals de l'EAIA en la intervenció amb infants i les seves famílies. 

A més, l'exposició fotogràfica inclou també diversos plafons en els quals s'informa de les funcions de l'EAIA, els agents implicats en aquest treball en xarxa per garantir la protecció dels infants i adolescents i els diferents àmbits d'intervenció. Per a més detalls, podeu consultar els plafons en versió digital clicant aquest enllaç.

L'exposició es pot visitar del 21 al 26 de novembre, de 18 a 21 hores, a l'Espai Plana de l'Om de Manresa. Posteriorment, la mostra es traslladarà a diversos municipis del territori. En aquest sentit, el conseller Albert Marañón anima els bagencs, bagenques i visitants a descobrir l'exposició, tot recalcant "l'agraïment especial que mereix la gent de Foto Art Manresa per la seva cooperació desinteressada en l'exposició".