Tous fa fora Rahola i Rakosnik de la Fundació Rosa Oriol per aturar el boicot espanyol

La marca manresana de joieria pren aquesta decisió d'urgència amb la vista posada a la campanya de Nadal | Creix a Espanya el boicot a la marca pels vincles personals de la família amb tòtems de l'independentisme

Rosa Tous el passat dia 15, després d'haver signat un conveni de més de 54.000 euros amb l'Ajuntament
Rosa Tous el passat dia 15, després d'haver signat un conveni de més de 54.000 euros amb l'Ajuntament | AjM
Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:44h
Segons publica El Confidencial, la família Tous ha decidit fer fora del patronat de la Fundació Rosa Oriol a Pilar Rahola i a Helena Rakosnik, l'esposa d'Artur Mas, per aturar la campanya de boicot que està vivint des d'Espanya arran d'una fotografia on Alba Tous, la presidenta de la companyia, compartia paella a la casa d'estiu de Rahola, amb Carles Puidemont, Joan Laporta, o el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, entre molts altres.

Ja fa unes setmanes va transcendir que la direcció de l'empresa havia donat instruccions específiques al seu personal comercial de no renegar de l'espanyolitat de la companyia si eren interpel·lats. Fins i tot la pròpia família Tous havia fet declaracions en el sentit que l'empresa se sentia catalana i espanyols.

Malgrat aquests gestos, la campanya de boicot no s'ha aturat i això ha obligat a l'empresa a fer aquest gir fent fora de la fundació les dues principals sospitoses de ser independentistes.

Segons la notícia, la mesura es comunicarà oficialment a Rahola i Rakosnik en una reunió que s'ha de celebrar properament, però mentrestant, Sor Lucía Caram ha rebut una carta de Rosa Tous, la presidenta de la Fundació, on se l'insta a avançar-los aquesta decisió. A la carta, Tous es referma en que "mai no hem volgut que la fundació fos usada com a arma ideològica o política".