Dos projectes manresans, al Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu

El director de solidaritat de Sant Joan de Déu, Oriol Bota
El director de solidaritat de Sant Joan de Déu, Oriol Bota | OSJD
Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 20:00h
La Fundació Germà Tomàs Canet de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu ha participat de forma activa en el I Congrés de Solidaritat que celebrat aquesta institució de divendres a diumenge passat a Barcelona. Els dos projectes que s'executen a Manresa i que s'han exposat a aquesta trobada han estat el d'inserció laboral de persones amb malaltia mental i el relacionat amb el centre de protecció internacional per acollir persones refugiades.

En total, unes 600 persones han assistit a aquest primer congrés en el decurs del qual s'ha debatut sobre el dret a la llar, el dret a l'ocupació, el dret a la participació, el dret a la salut i la cooperació internacional. 

La Solidaritat i Sant Joan de Déu

Sant Joan de Déu porta la solidaritat a l'ADN, essent un referent històric en l'acollida de les persones abandonades per la societat. Des de l'origen del fundador, Juan Ciudad, qui al segle XV es dedicava a recollir persones malaltes i sense casa dels carrers de Granada per donar-los un lloc on viure i fomentava que les persones adinerades de la ciutat en financessin l'acollida, fins a dia d'avui que Sant Joan de Déu promou mobilitzacions ciutadanes com la Magic Line, que treu a caminar més de 15.000 persones cada any a Barcelona i Mallorca i accions de sensibilització social, com el videoclip Seguiremos amb el cantant Macaco, per a donar visibilitat a la necessitat de recerca en càncer infantil .

El centres de l'Orde, preferentment, acullen i atenen persones i famílies que no tenen llar, les que pateixen algun trastorn de salut mental, una discapacitat o es troben en una situació de dependència i la infància hospitalitzada.