Set autobusos i una trentena d'autocaravanes plenes al Bages i Moianès per a Brussel·les

L'ANC local ha descartat organitzar desplaçaments en avió pel preu en que es troben els xàrters

21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 21:43h
Brussel·les
Brussel·les | Brussels.be
El Bages i el Moianès s'han posat en marxa per assistir el proper dia 7 de desembre a la manifestació que l'ANC i Òmnium organitzaran a Brussel·les "per denunciar la manca de democràcia de l'Estat espanyol i reivindicar la llibertat d'expressió i l'alliberament dels presos polítics".

A dia d'avui, l'ANC ja treballa omplint el vuitè autobús cap a la capital europea després que des que es va anunciar la data de la manifestació no hagin parat d'arribar sol·licituds per desplaçar-s'hi en autobús fins a omplir set vehicles. Aquest vuitè autobús farà nit a Brussel·les i s'ofereìx amb nit d'hotel a 210 euros, viatge i allotjament inclosos.

L'entitat sobiranista va descartar, de bon inici, oferir la possibilitat de viatjar a Brussel·les en avió ja que, com expliquen des de l'organització "els preus dels xàrters es van disparar de seguida que es va saber la data".

La major part d'autobusos contractats fins ara faran el trajecte en dos dies, deixant la nit del dia 7 entremig, tot i que també hi ha autobusos que faran el viatge d'una tirada, o sigui, anada, manifestació i tornada.

Qui vulgui apuntar-se encara hi és a temps, telemàticament al web de Manresa pel Sí, i presencialment a la seu d'Òmnium (C/ Sobrerroca) o a la del Centre Excursionista de la Comarca del Bages (C/ Urgell), de 19h a 21h en tots dos casos.

Una trentena d'autocaravanes i furgonetes i incomptables vehicles particulars

A banda de la caravana d'autobusos, a Brussel·les també hi aniran furgonetes, autocaravanes i turismes sortint de diferents punts de les comarques. En el grup de Telegram que gestiona les furgonetes i autocaravanes hi tenen comptabilitzats una trentena de vehicles que suposen aproximadament 150 persones que s'hi desplaçaran amb aquests vehicles. Qui s'hi vulgui apuntar amb furgoneta o autocaravana, es recomana inscriure's a través d'aquest formulari.

Però fora d'aquests, els que hi van per iniciativa pròpia, i els vehicles tipus turisme que no s'han inscrit a cap grup, fan difícil pronosticar quantes persones més s'hi desplaçaran, tot i que s'ha habilitat un formulari.

La Manifestació

La manifestació començarà a les 11h al Parc del Cinquantenari, al costat de l'avinguda de Tervuren (Metro Merode), i acabarà la a la Plaça Schuman, davant la seu de la Comissió Europea i del Consell de la Unió Europea. La marxa clourà amb un acte polític amb la participació de personalitats internacionals i els representants de les entitats sobiranistes.

Un cop acabada la manifestació es podrà anar a dinar i fer turisme a la capital europea, fins a l'acte previst a la tarda organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, del que encara se'n desconeixen els detalls.