Althaia participa en el I Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu

Delegació d'Althaia al Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu
Delegació d'Althaia al Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu | Althaia
Redacció
21 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:33h
Una delegació de la Fundació Althaia formada per 25 persones entre voluntaris, professionals i germans, ha participat en el I Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Fira Barcelona i que ha comptat amb l'assistència d'unes 600 persones. En l'organització d'aquest esdeveniment hi ha pres part de forma activa la Comissió de Solidaritat d'Althaia, que engloba tot un seguit d'accions i projectes que tenen en comú un Eix Solidari: Voluntariat, Cooperació internacional, Obra Social i Unitat de Participació i Mecenatge.

El voluntariat de la Fundació Althaia ha col·laborat en l'organització logística del Congrés. A més, s'ha presentat el projecte que Althaia té amb l'Hospital de Saint Jean de Dieu de Thiès, al Senegal, i s'ha participat en els diferents grups de treball establerts. 

I Congrés de Solidaritat de Sant Joan de Déu

El model d'atenció i implicació ciutadana en l'acompanyament de les persones en situació vulnerable ha estat el tema del Congrés de Solidaritat, que s'ha celebrat per primera vegada i que ha comptat amb la participació de professionals, voluntaris i col·laboradors de més de 20 centres de Sant Joan de Déu d'arreu de l'Estat. L'esdeveniment neix arran de la necessitat d'aprofundir en el paper que la solidaritat hauria de tenir a la societat actual i davant els nous reptes socials i econòmics. 

El Congrés s'ha estructurat a partir de cinc eixos: Dret a la llar, Dret a la ocupació, Dret a la participació, Dret a la salut i Cooperació internacional. 

La conferència inaugural l'ha pronunciat la doctora en Filosofia per la UB Begoña Roman i, la clausura, ha anat a càrrec de Joan Antoni Melé, membre del Consell Assessor de Triodos Bank i formador en valors.