El cicle «Cosmògraf» porta el debat sobre la intel·ligència artificial a la Papasseit

Carme Torras porta a la Papasseit el seu llibre «Enxarxats»
Carme Torras porta a la Papasseit el seu llibre «Enxarxats» | Pere Virgili
Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:55h
Aquesta tardor ha nascut el cicle Cosmògraf que, organitzat per l'Ajuntament de Manresa, la Biblioteca del Casino i el Grup de professors de filosofia de la Catalunya central amb la col·laboració d'una desena d'entitats, pretén portar a la ciutat el debat sobre els temes filosòfics més vigents.

La primera edició del projecte Cosmògraf, que dura tot el mes de novembre, s'ha plantejat com un espai de reflexió i diàleg sobre el posthumanisme i l'humà del segle XXI, trencant el binomi ciències - lletres i apostant per un coneixement global que permeti afrontar els reptes del nou context contemporani.

La Llibreria Papasseit se suma a aquesta iniciativa amb la presentació del llibre Enxarxats, la darrera novel·la de Carme Torras (Editorial Males Herbes, 2017). Torras és doctora en informàtica, professora d'investigació a l'Institut de Robòtica (CSIC-UPC), membre de la Reial Acadèmia de les Ciències i escriptora. La seva novel·la anterior La mutació sentimental (2008) ha estat publicada als Estats Units, on s'utilitza en l'àmbit universitari per tractar temes d'ètica en els estudis de robòtica.

A Enxarxats, una de les primeres obres de ficció entorn dels problemes ètics que genera l'ús d'internet, ens presenta de nou una novel·la d'anticipació ambientada en el nostre present, una història inquietant sobre les possibilitats d'internet i sobre les responsabilitats i implicacions que comporta la nostra constant interacció dins la xarxa.

La presentació comptarà, a més de amb l'autora, amb Ramon Mas (editor, escriptor i filòsof) i Anna Roca (historiadora de l'art especialitzada en art i cultura digital), que proposaran al públic una tertúlia sobre temes tant contemporanis com assistents robòtics, xarxes socials, jocs amb propòsit, dilemes morals, suïcidi i immortalitat digital, etc.

L'acte tindrà lloc aquest dimecres 22 de novembre a les 8 del vespre.