La trobada de pacients hemato-oncològics permet compartir experiències

La jornada, organitzada per la Fundació Althaia, va comptar amb la participació de prop de 400 persones entre malalts i familiars

Trobada de pacients hemato-oncològics de la Catalunya Central, celebrada al Kursaal
Trobada de pacients hemato-oncològics de la Catalunya Central, celebrada al Kursaal | Althaia
Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:32h
Aquest dissabte el teatre Kursaal de Manresa va ser l'escenari d'un acte molt especial i ple de sentiments. Prop de 400 persones, entre malalts i familiars, van participar a la primera trobada de pacients hemato-oncològics de la Catalunya Central organitzada per la Fundació Althaia. Els principals protagonistes van ser les persones afectades de malalties hematològiques que van expressar, de forma molt clara, la satisfacció per l'atenció que reben dels equips assistencials. Van fer un especial èmfasi amb la humanitat que destil·len les infermeres, que són les professionals que passen més hores al seu costat. 

La trobada la va inaugurar l'alcalde de la ciutat, Valentí Junyent; el president de la junta comarcal del Bages del Col·legi de Metges, el Dr. Pere Bonet, i l'adjunt a la direcció general de la Fundació Althaia, el Dr. Albert Estiarte.

En el decurs de l'acte, es va lliurar un record a l'eminent hematòleg manresà, el catedràtic Emili Montserrat, una de les primeres figures mundials de l'especialitat, el qual també va intervenir a la jornada amb una exposició molt didàctica i amb un perfil històric.

La jornada també va servir per tal que el Dr. Albert Altés, cap Hematologia d'Althaia, fes un esbós de les característiques que tindrà el futur hospital de dia que és previst que estigui acabat la pròxima primavera.