Bages i Moianès aporten una vintena llarga de candidats al 21-D

La CUP, amb set noms, és la llista que n'aporta més, mentre que Ciutadans només n'aporta un | Només dos dels candidats tenen garantida la seva elecció

20 de novembre del 2017
Actualitzat el 21 de novembre a les 12:24h
Els principals candidats del Bages i el Moianès a les principals llistes de les eleccions al Parlament del 21-D
Els principals candidats del Bages i el Moianès a les principals llistes de les eleccions al Parlament del 21-D | NacióManresa
El Bages i el Moianès aporten vint-i-un candidats a les llistes dels principals partits que es presenten a les eleccions al Parlament del proper 21 de desembre, malgrat que només dos d'ells tenen gairebé garantida la seva elecció com a diputats, segons els resultats dels passats comicis i les enquestes que s'han publicat fins ara. Dels vint-i-un candidats, disset son del Bages i quatre del Moianès.

La CUP és la llista que conté més candidats de les dues comarques, amb set noms. Ramon Vancells (Moianès), de número 7; Gemma Boix, de número 18; Gemma Codina, de número 28; Marc Sellarès, de número 29; Genís Rovira, al 43; Alba Vinyes, al 46, i finalment, Dídac Rimoldi (Moianès), ocupa el lloc 61. I Ciutadans és la llista que menys, amb només un candidat, Antonio Espinosa, al número 11.

Entremig, el PP presenta una llista amb quatre candidats de les nostres comarques, Jaume Mira, de número 30; Núria Carreras, al 35; Ester Sevilla, al 54, i Josep Lluís Javaloyes, al 59. Per part d'ERC, n'hi ha tres, Adriana Delgado, al lloc 16; Núria Picas, que actualment viu al Berguedà, al número 25, i Ramon Vilar (Moianès), al 41.

Finalment, tant Junts per Catalunya com Catalunya en Comú, en presenten dos. Els de la llista de Puigdemont presenten Joan Torres a la posició 35, i Eduard Sànchez (Moianès), a la 48, i els comuns Ana Cecilia Querol, de número 33, i Ricard Ribera, de número 55.

Possibilitats de sortir

De tots plegats, però, els únics que si no hi ha cap daltabaix tenen garantida la plaça de diputat son Antonio Espinosa, de Ciutadans, i Adriana Delgado, d'Esquerra. Els dos únics candidats que han estat diputats en la darrera legislatura. Núria Picas, també a Esquerra, té bastantes opcions de ser escollida, si les enquestes s'acompleixen. Per la seva part, Ramon Vancells, de la CUP, i Mercè Cardona, pel PSC, ho tenen més difícil, ja que els seus llocs a les llistes son just darrera del que marquen les previsions.

Els altres caps bagencs a les llistes, Joan Torres, a Junts per Catalunya, Ana Cecilia Querol, a Catalunya en Comú, i Jaume Mira, al PP, son en posicions molt llunyanes.