Els formatges Muntanyola d'Ampans, premiats als World Cheese Awards 2017-2018

Els productes elaborats a la finca Urpina han rebut una medalla de plata i una de bronze

Treballadors de la formatgeria que Ampans té a la finca Urpina
Treballadors de la formatgeria que Ampans té a la finca Urpina | Ampans
Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:54h
Els formatges Muntanyola, que Ampans elabora a la finca Urpina (Sant Salvador de Guardiola) han estat premiats als World Cheese Awards. Més de 3.000 formatges d'arreu del món han competit per rebre el prestigiós reconeixement que s'ha atorgat a Londres en el marc de l'International Cheese Festival.

Un jurat format per més de 250 experts ha atorgat medalles d'or, plata i bronze en diferents categories en aquest tast mundial de formatges. La crosta, el cos del formatge, la tonalitat, textura, consistència i sabor són els aspectes que tenen en compte a l'hora d'identificar els formatges premiats. El formatge Blau de cabra s'ha endut una medalla de plata i el formatge Vell reserva de cabra s'ha endut una medalla de bronze.

No és la primera vegada que els formatges Muntanyola són premiats als World Cheese Awards. L'any passat el formatge blau de cabra es va endur una medalla d'or i el formatge blau de búfala una medalla de plata. A aquests quatre guardons cal sumar-hi la medalla que va obtenir el 2010 i les tres que va rebre l'any 2011.

Sobre Formatges Muntanyola

Formatges Muntanyola elabora formatge artesà amb 4 varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, des de la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, on Ampans hi desenvolupa un projecte agro-ramader i social que dóna feina i acolliment a persones amb discapacitat. Actualment a la formatgeria hi treballen 12 persones, 6 de les quals amb discapacitat. 

Els formatges Muntanyola es poden trobar a diverses xarcuteries i botigues especialitzades, als supermercats Bon Preu, Caprabo i Llobet i als punts de venda propis d'Ampans (Garden i Canonge).