Fonollosa instal·la un desfibril·lador a Camps i un altre a Canet de Fals

Imatge del desfibril·lador col·locat dins el recinte de la piscina municipal de Canet de Fals
Imatge del desfibril·lador col·locat dins el recinte de la piscina municipal de Canet de Fals | AjFonollosa
Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:29h
Seguint el projecte que es va iniciar l'any anterior, aquest novembre, l'Ajuntament de Fonollosa ha instal·lat dos Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA) més al municipi, que en en tindrà cinc en total.

En aquesta ocasió s'han instal·lat al nucli de Camps i a la piscina municipal i zona esportiva a Canet de Fals, que són els dos punts que no es va poder donar cobertura en la primera fase del projecte. En el cas de Camps està situat davant de les antigues escoles i a Canet de Fals a dins el recinte de la piscina municipal.

L'objectiu del consistori és cardioprotegir el municipi davant d'una possible aturada cardíaca. Els aparells mèdics són d'ús públic i funcionen a través d'un sistema automàtic, senzill, modern i fiable, que permet que els pugui fer servir qualsevol persona en qualsevol moment. Compten amb un sistema d'alarma que automàticament es posa en contacte amb el 061 i el 112 en el moment que algú obre la vitrina. Per poder oferir el servei, l'Ajuntament de Fonollosa ja va signar un conveni amb el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que mobilitza automàticament una ambulància en el cas que algú en faci ús.

Amb la instal·lació d'aquests dos nous desfibril·ladors el govern municipal pretén augmentar les possibilitats de supervivència davant d'una aturada cardíaca, sobretot tenint en compte que, per qüestions de distància, en alguns punts del municipi una ambulància pot tardar al voltant de 20 o 25 minuts a arribar-hi. 

El projecte, impulsat per la regidoria de Salut Pública, ha rebut finançament per part de la Diputació de Barcelona, i també ha estat possible gràcies a l'empresa manresana Reanima que, a banda de la instal·lació dels aparells, ha proporcionat uns panells que permeten fer visibles els DEA i que contenen un espai explicatiu del protocol a seguir en situacions d'emergència.

Durant les properes setmanes s'oferiran tallers gratuïts oberts a la ciutadania, les entitats i els establiments comercials, dirigits a aquelles persones que no van poder participar als que es van celebrar l'any passat, o els que volen refrescar els coneixements sobre com utilitzar els aparells en qüestió.