La Festa Major de Maians començarà diumenge amb una caminada als Pous de Glaç

Els dies forts de la festivitat seran el 2 i 3 de desembre

Redacció
20 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:19h
Com cada any, quan la tardor ja s'acomiada, el poble de Maians celebra la que es podria batejar com la seva Festa Major d'Hivern, en la qual s'honora el seu patró, Sant Andreu. Com que enguany, el dia de Sant Andreu (30 de novembre) cau en dimecres, els veïns del municipi pertanyent a Castellfollit del Boix han decidit dur a terme activitats tant el cap de setmana abans com el de després de Sant Andreu.
 
Així doncs, el tret de sortida de la festivitat es donarà aquest diumenge, 26 de novembre, amb una caminada fins els Pous de Glaç, passant per Maians Vell. La caminada, que serà gratuïta i tindrà una durada de quatre hores, comptarà amb el guiatge del silvicultor, ramader i agricultor local, Josep Rius. La ruta començarà a les nou del matí des de la plaça de l'Era.
 
Els actes d'homenatge al patró de Maians continuaran el dissabte 2 de desembre amb el taller Despertant els sentits, en el qual, a través de la música, els massatges, el vi i diverses aromes, els assistents viuran una tarda de sensacions. La proposta, dirigida per la naturòpata Pepi Navarro, començarà a les cinc de la tarda i acabarà amb un berenar popular.
 
A les nou del vespre tindrà lloc una proposta innovadora. Es tracta d'un sopar compartit en forma de bufet lliure. Pagant 5 euros, tothom que hi participi haurà de dur una proposta gastronòmica per a compartir, ja sigui embotits, amanides, truites o, pels que estiguin engrescats, fideus a la cassola, trinxat o galtes de porc. Carta blanca. Des de l'organització es facilitaran les taules, les cadires, els plats, els coberts, així com també pa, postres i beguda.
 
Un cop amb l'àpat al pap, i com ja és tradició, a les onze del vespre es durà a terme un bingo solidari els beneficis del qual es destinaran a l'edició d'enguany de La Marató de TV3, que abordarà les malalties infeccioses.
 
El darrer dia de Festa Major, diumenge 3 de desembre, arrencarà amb l'acte de reobertura de l'església de Sant Andreu, que ha hagut d'estar disset mesos tancada a causa d'un despreniment a la teulada. A les dotze del migdia, la capella en qüestió oferirà la primera missa després del tancament, amb l'acompanyament musical de la coral Flor de Boix.
 
El darrer acte de la festivitat serà la posada en escena de l'obra Ram Ona, dirigida pel manresà Josep Torras Porti i interpretada pels membres de l'Associació Teatral El Teló.
 
La funció, que començarà a les sis de la tarda, narra la història de dues àvies que es diuen Ramona i que fan 75 anys el mateix dia. A més, totes dues viuen a la mateixa residència i dormen a la mateixa habitació. Una té una filla, un gendre i néts, en canvi l'altra,no té família i és vídua. Però té molts diners i ha fet la donació del seu patrimoni a la residència perquè molts més avis puguin  gaudir dels seus serveis.
 
El dia de l'aniversari de les dues àvies, però, apareixen dues persones assegurant que són familiars de la vídua. Ningú coneixia l'existència d'aquests dos personatges i la seva aparició altera la vida normal establerta.
 
Les entrades per a l'espectacle tenen un preu de 5 euros i es podran adquirir una estona abans de la funció.