Memòria i Història recull en un web tota la informació dels manresans deportats a camps nazis

El portal es presentarà públicament aquest dijous a l'Espai Memòries del Museu Comarcal

per Redacció, Manresa | 20 de novembre de 2017 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dijous 23 de novembre, a les set de la tarda, l'Espai Memòries del Museu Comarcal de Manresa (Via de Sant Ignasi, 40) acollirà l'acte la presentació del nou web de l'Associació Memòria i Història de Manresa, que portarà per títol Manresans deportats als camps nazis.

L'acte reunirà familiars dels deportats i comptarà amb la presència de Mireia Plana, subdirectora general de Memòria, Pau i Drets Humans de la Generalitat; Plàcid-Garcia Planas, director del Memorial Democràtic, i Anna Crespo, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa.


El web oferirà informació rellevant sobre els 29 manresans que van ser deportats als camps nazis (amb les seves biografies i fotos personals), 18 dels quals hi van perdre la vida; documentació localitzada en arxius de la Creu Roja internacional, dels camps de concentració nazis, de França i de Catalunya, i fotografies i cartes enviades pels deportats a les seves famílies.

El portal també recollirà àmpliament el procés de col·locació de les llambordes stolpersteine a Manresa -que va portar a terme els dies 25 i 26 de gener d'enguany l'artista Gunter Demnig- i l'acte solemne d'homenatge als deportats celebrat al saló de sessions de l'Ajuntament el dia 27 de gener. La iniciativa de posar les stolpersteine a Manresa va sorgir del treball de recerca de les alumnes Ariadna Moyano i Alejandra Ibarra, dirigides pel professor Jordi Pons, membre de Memòria i Història.

 

Participació