El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural de Cardona, premiat

El projecte impulsat per l'Obra Social "la Caixa", l'Ajuntament de Cardona i Fundació SHE és reconegut com el millor model de mediació per l'Asociación Madrileña de Mediadores

per Redacció, 18 de novembre de 2017 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Asociación Madrileña de Mediadores ha premiat la Fundació Bancària ”la Caixa” pel model de mediació implementat a través del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) a 37 territoris d'Espanya, entre els quals es troba Cardona i en ressalta la seva contribució a la mediació intercultural en l'àmbit socioeducatiu, la salut comunitària i les relacions ciutadanes.

L'Obra Social ”la Caixa” duu a terme el Projecte ICI conjuntament amb l'Ajuntament de Cardona i Fundació SHE al municipi amb l'objectiu de millorar les condicions de vida a la vila, capacitar els actors locals per afrontar de manera autònoma els reptes de la convivència i prevenir situacions de conflictivitat social. El projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural va començar a Cardona l'any 2014 en el marc del projecte Cardona Integral.


El Premi de l'Asociación Madrileña de Mediadores reconeix la tasca de la Fundació Bancària ”la Caixa” en la societat, i la posa com a exemple de bones pràctiques en ressaltar la contribució de la mediació intercultural en l'àmbit socioeducatiu, la salut comunitària i les relacions ciutadanes.

Construir llaços entre cultures

El Projecte ICI neix de la necessitat d'afrontar una nova realitat en la qual, com a resultat dels moviments migratoris de la nostra societat, es configuren ciutats cada vegada més diverses. Fruit d'aquest fenomen, es van seleccionar alguns territoris amb una diversitat cultural elevada per treballar de manera específica la integració del teixit social a escala de barri. A Cardona el projecte ha contribuït a fomentar un teixit social fort i s'ha convertit en un eix fonamental per reforçar la convivència a través de diverses activitats que s'han anat consolidant al llarg d'aquest tres anys.

L'Acció Global Ciutadana -La dansa de la convivència- és una de les activitats més reeixides que se celebra durant els mesos de primavera i que engloba veïns i veïnes de totes les edats. L'equip ICI, les entitats socials i els serveis municipals s'impliquen en l'organització duna sèrie d'activitats que tenen com a objectiu reforçar la convivència, garantir una cohesió social més forta i donar nou valor a la diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa de la vila.


A més, entre altres activitats, també es programa l'Escola Oberta d'Estiu, que aquest estiu passat va programar el Campus de Vida Activa, una iniciativa formativa i lúdica per a totes les edats. La proposta és crear conjuntament una programació de lleure educatiu, saludable i atractiu per als mesos d'estiu.

Sobre l'AMMI

L'Asociación Madrileña de Mediadores (AMM) és una associació sense ànim de lucre creada l'any 2005. El seu objectiu és promoure la mediació i la de la figura de mediador a través de tallers de formació continuada, taules rodones i xerrades informatives i debats. 

 

Participació