El Kursaal encetarà el 2018 amb un musical solidari pel futur Hospital de Dia d'Oncologia d'Althaia

L'espectacle anirà a càrrec dels alumnes de Manresa Teatre Musical i es podrà veure el dimarts 2 de gener

Membres del Kursaal, de la Fundació Althaia, d'MTM i de la FUB
Membres del Kursaal, de la Fundació Althaia, d'MTM i de la FUB | Catpress
Redacció
17 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:06h
El segon espectacle que el Kursaal acollirà l'any 2018 (el primer, com ja és habitual, serà el concert de cap d'any, que tindrà lloc el dia 1 de gener) estarà impregnat de teatre, música i solidaritat. I és que des de l'escola Manresa Teatre Musical (MTM), la FUB, el mateix Kursaal i la Fundació Althaia s'ha decidit portar a la sala gran del teatre dues funcions del musical Dolly, una dona exasperant, els beneficis de les quals es destinaran al futur Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia d'Althaia. Les representacions es faran el dimarts 2 de gener a les cinc de la tarda i a les nou del vespre. Les entrades tenen un preu de 15 euros i ja es poden adquirir a través d'aquest enllaç o anant presencialment a les taquilles del Kursaal.

Una setantena d'actors i actrius pujaran a l'escenari de forma desinteressada per representar Dolly, una dona exasperant, un clàssic de l'època daurada de Broadway i un dels musicals més famosos i populars dins de la cultura americana. Aquesta és la primera i de moment única adaptació al català que s'ha fet de l'obra, que es va estrenar l'any 1964 i que és un cant a la vida, a la broma, a l'amor i a l'esperit juvenil.

D'aquesta manera, MTM, el Teatre Kursaal i la FUB se sumen a la campanya Posem-hi el cor que Althaia està duent a terme per recaptar fons que permetin finançar el projecte del futur Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia.

Packs especials per a empreses

La iniciativa preveu la venda de paquets de 10 i 25 entrades a empreses i institucions a canvi de constar com a col·laboradores en el programa de mà de l'espectacle. La idea és implicar el teixit econòmic i social en aquesta campanya, fent extensiva la seva acció solidària a treballadors, clients i/o proveïdors. Els paquets d'entrades es podran adquirir a través de la unitat de Mecenatge de la Fundació Althaia.

Un projecte per a donar més confort i calidesa

El nou Hospital de dia d'Oncologia i Hematologia s'ubicarà a la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i donarà servei a la població de referència d'Althaia, que és de prop de 260.000 habitants, de les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès, Moianès i Cerdanya. La humanització dels espais serà un element més de l'atenció integral al malat oncològic que ja s'està donant actualment i que inclou el servei d'atenció continuada; tractaments com la quimioteràpia, radioteràpia o tractaments personalitzats; la unitat de recerca; l'atenció psico-oncològica; la unitat de càncer familiar, i el servei de cures pal·liatives.

El futur Hospital de Dia permetrà incrementar els espais per tal que els pacients afrontin el tractament de la malaltia en un entorn de més confort i calidesa. Així, es passaran dels 231 metres quadrats actuals de superfície a 824 metres quadrats, cosa que significa que cada pacient disposarà de 31 metres quadrats enfront els 9 actuals. El nou hospital, a més, disposarà de llum natural, d'espais més amplis amb major calidesa i confort; de zones que facilitin tant la interacció entre usuaris quan ells ho desitgin com la intimitat quan ho necessitin, i s'augmentarà el nombre de llits per a malalts, passant dels 8 llits i 12 butaques actuals a 10 llits i 19 butaques.

L'espectacle, un clàssic d'MTM

Dolly, una dona exasperant és la cinquena producció de Manresa Teatre Musical. Es va estrenar al teatre-auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles el 9 de setembre de 2016 i es va representar en cinc ocasions. L'han vist més de dues mil persones, en diferents teatres de la Catalunya Central.

Posa damunt l'escenari una setantena d'artistes per presentar la història de l'agent matrimonial Dolly Levi, xafardera i embolicaire com cap altra. Els seus tripijocs i la recerca de l'amor són el fil conductor de les diferents escenes, carregades d'optimisme, bon humor i vitalitat, amb números musicals multitudinaris i una posada en escena colorista. En destaca la gran qualitat de la banda sonora i el tema que dona nom a l'obra original Hello Dolly!, insígnia del jazz dixieland. Igualment, és notable la complexitat de les coreografies i l'exigència vocal de les peces cantades.