Unanimitat per aprovar un acord de mínims en suport a la salut mental

La Plataforma per la Millora de la Salut Mental reclama millores a l'Unitat Hospitalària i un centre alternatiu a Mosaic però el ple aprova una moció amb mesures de bones intencions

La portaveu de la plataforma per a la Millora de la Salut Mental, Pilar Badia
La portaveu de la plataforma per a la Millora de la Salut Mental, Pilar Badia | Pere Fontanals
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 23:52h
El ple de l'Ajuntament de Manresa ha aprovat per unanimitat una moció de suport a les persones que pateixen malaltia o transtorn mental basat en tres eixos: desenvolupar actuacions de sensibilització, participar en les comissions tècniques i donar suport a la Plataforma per la Millora de la Selut Mental. Totes tres mesures de bones intencions, poc concretes, però és que, com ha avisat la regidora Mercè Rosich, a nivell municipal es tenen poques competències. Entre aquestes hi ha la pròxima creació de la Taula de la Salut Mental a la qual ha convidat a la plataforma.

La portaveu de la plataforma Pilar Badia, malgrat que ells havien elaborat la moció, ha defensat des del micròfon de participació que cal una millora de la Unitat Hospitalària de Malalts Psicològics de Manresa, i que caldria negociar amb la FUB i altres centres, "la millor manera de fer una formació específica per als professionals en el tracte a la selut mental". Vallès també ha parlat de la necessitat de crear una alternativa lúdica al projecte Mosaic.

Badia s'ha referit a l'estigma que encara signifiquen les malalties mentals, i al tracte que encara se li dona amb tancaments hospitalaris, súpermedicació i usos mecànics per controlar-ne els usuaris. A banda de la falta de personal, les llargues llistes d'espera i la poca atenció personalitzada que els professionals poden donar.