Ciutadans porta la seva claca al ple per demanar la restitució de la bandera espanyola

En el moment de llegir-se la pregunta els regidors de la CUP han abandonat el saló de sessions

Set persones del públic despleguen banderes durant la pregunta de Ciutadans
Set persones del públic despleguen banderes durant la pregunta de Ciutadans | Pere Fontanals
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 22:52h
"El govern municipal té la voluntat de complir la llei de la mateixa manera que vol que es posin en llibertat les persones que estan injustament a presó i que es deixi d'aplicar l'article 155 contra Catalunya". Aquesta, a grans trets, ha estat la resposta de la portaveu del govern municipal, Àuria Caus, a la pregunta que el grup municipal de Ciutadans ha presentat aquest dijous al ple.

El grup espanyolista havia portat a ple una pregunta precedida del Rosari de l'Aurora en forma de llei sobre banderes i símbols espanyols que han obligat al secretari a llegir de cap a peus, per finalitzar demanant si "el govern municipal complirà la llei i restituirà la bandera espanyola" presidint l'edifici consistorial. Des de la manifestació per l'Aturada de País del 3 d'octubre, a l'Ajuntament no hi oneja la bandera espanyola.

Mentre el secretari municipal feia lectura de l'extens preàmbul i la pregunta en qüestió, les set persones que quedaven en el públic han desplegat banderes espanyoles i una catalana sobre les seves cadires de davant, a mode de claca com en altres ocasions fan els partits sobiranistes. Precisament, els tres regidors de la CUP han estripat la pregunta, l'han deixat a la taula dels regidors de Ciutadans i han abandonat el saló de sessions.
 

Els regidors de la CUP abandonen el ple durant la lectura de la pregunta. Foto: Pere Fontanals


Davant la resposta de Caus, el president de Ciutadans, Andrés Rojo, ha volgut tornar a intervenir, moment en que hi ha hagut una lleugera enganxada amb l'alcalde, demanant que concretés la resposta, fet que no ha aconseguit.