El Passeig reunirà atletes de gran qualitat en el Memorial Enric Villaplana

La competició, que es va recuperar l'any passat després de 25 anys de no celebrar-se, començarà a les 10 del matí i manté el mateix recorregut estrenat en l'edició del 2016 amb sortida i arribada a Crist Rei

Manresa celebrarà diumenge l'11è Memorial Enric Villaplana
Manresa celebrarà diumenge l'11è Memorial Enric Villaplana | CAM
Redacció
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:40h
El proper diumenge, 19 de novembre, Manresa  gaudirà d'una matinal de Qualitat atlètica en l'11è Memorial Enric Villaplana de marxa atlètica, competició que va tornar l'any passat a la capital del Bages després de celebrar-se per ultima vegada el 1991.

Aquest dijous s'ha fet la presentació a l'Ajuntament de Manresa i s'ha comptat amb la presència del regidor d'Esports, Jordi Serracanta; del responsable de marxa atlètica de la Federació Catalana d'Atletisme i medallista olímpic i mundial d'aquesta modalitat, Valentí Massana, i el sots president del Club Atlètic Manresa; Manel Molera.

També ha vingut Manel Villaplana, fill d'Enric Villaplana (atleta olímpic que va participar a les Olimpíades de Londres 1948 i que dona nom al memorial) que ha comunicat el desig de la família "d'atorgar un premi al marxador més tècnic, guanyi o no". "El meu pare era molt escrupolós amb la tècnica de la marxa atlètica i la millor manera d'homenatjar-lo és guardonar el marxador amb la tècnica més pura".

Més de 100 atletes inscrits

Manel Molera del CAM, ha subratllat que es preveu una inscripció de més de cent atletes vinguts de diferents punts del territori català on la protagonista principal serà la marxadora de l'Avinent Manresa, Mar Juarez, actual campiona de Catalunya Absoluta de l'especialitat, tant en la prova de 5000 metres com en la de 20 quilòmetres marxa. Ostenta tots els rècords absoluts de l'entitat (5000, 10000 i 20 km). Va estar en aquest 2017, la 4a classificada en el Campionat d'Espanya de 20 km en ruta, i 5a en l'estatal absolut de 10 km en pista. 

A més a més, es comptarà amb la participació de vuit marxadores que es troben entre les quinze millors de Catalunya, ha confirmat Valentí Massana, com Mariona Garcia i en categoria masculina, sis dels deu millors marxadors catalans del moment, destacant: Nil Rodes (actual subcampió de Catalunya Absolut i bronze en el Campionat d'Espanya Promesa), Gabriel Ballester (subcampió de Catalunya Junior en 10 km marxa), Mario Bassas, subcampió de Catalunya Juvenil en 10000 marxa), Alejandro Acedo (subcampió de Catalunya cadet en 5000 marxa) i Antonio Leal (bronze en el català juvenil en 10000 marxa).

Cal també esmentar la participació del marxador Mario Viñas que és el primer del ranking 2017 en 5000 metres marxa en ruta amb un registre de 21'51". Així mateix,  cal remarcar que prendrà part en aquesta edició, el marxador manresà que vesteix els colors del Super Amara Bat d'Irun, i que ostenta els millors registres en totes les distàncies, Christian Curopos, que també ha assistí a al roda de premsa per animar als joves atletes que perseverin en aquest esport.

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Manresa, Jordi Serracanta, ha reafirmat la idea que "l'esport ens fa capital i que gràcies a la col·laboració entre el consistori i els clubs locals s'estan organitzant a la capital del Bages gran nombre de certàmens esportius". "Cal esmentar que en aquest cas i amb el suport de la federació catalana, el Memorial Enric Villaplana és la prova de marxa atlètica que obre el calendari de competicions de marxa.

Circuit al Passeig Pere III

La competició tindrà lloc al Passeig Pere III en el circuit homologat per la Federació catalana d'Atletisme amb sortida i arribada a Crist Rei i en el qual es donaran voltes per la part central del Passeig fins a l'alçada del Caprabo. Així, s'eviten problemes de circulació i es pot garantir la mobilitat. Es perimetrarà la zona, es distribuiran cons al llarg del Passeig, i quedaran oberts dos accessos: al carrer de Casanova i a Crist Rei.

Les proves començaran a les 10 del matí. Els horaris, categories i distàncies seran les següents:

10.00 h: Infantil/Cadet Masculí 3 km.
10.25 h: Infantil/Cadet Femení 3 km.
10.50 h: Alevins Masculí/Femení 2 km.
11.10 h: Benjamins Masculí/Femení 1 km.
11.20 h: Veterà Masculí/Femení 5 km.
12.00 h: Absolut Masculí/Femení 5 km.
12.30 h: Entrega de trofeus

El primer trofeu Enric Villaplana es va celebrar a l'estadi d'El Congost el juliol de 1961 en homenatge al que va ser atleta manresà i olímpic l'any 1948 a Londres en marxa atlètica.

D'aquest trofeu se'n van fer 10 edicions, la darrera el 1982. La primera edició del Memorial va ser el mes de setembre de 1983, uns mesos després de la mort d'Enric Villaplana. Des de llavors, se'n van fer 9 edicions consecutives, la darrera el gener de l'any 1991. El Club Atlètic Manresa i l'Ajuntament van recuperar la prova l'any passat amb sentit de continuïtat.