El programa BiblioLab s'engega a Navarcles amb un taller de fotopoemes

Tindrà lloc els dissabtes 18 i 25 de novembre i està adreçat a joves i adults

Redacció
16 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:21h
La biblioteca Sant Valentí de Navarcles s'ha adherit recentment al programa BiblioLab promogut per la Xarxa de Biblioteques Municipals de Catalunya. Es tracta d'una iniciativa que té com a finalitat l'accés al coneixement a través de l'experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Els projectes desenvolupats en aquest programa abasten diferents branques del coneixement i, en moltes d'elles, el factor tecnològic hi té un paper important com a eina vehicular. Així, es podran desenvolupar projectes purament tecnològics però també  projectes científico-socials (nutrició, agricultura, astronomia o natura), projectes artístics (la música, les arts plàstiques o l'artesania) i projectes relacionats amb la lectura i l'escriptura, l'essència de les biblioteques.

En el cas de Navarcles, el programa BiblioLab s'inaugurarà amb un taller de fotopoemes, que tindrà lloc els dissabtes 18 i 25 de novembre i començarà a les onze del matí. Dirigit per les fotògrafes Eugènia Ortiz i Montse Casas, el taller treballarà el concepte i la imatge d’alguns objectes quotidians per tal de dotar-los d'un nou sentit o simbolisme, deslligant-los del seu significat original. Les dues professionals, fundadores de l'espai CliCme, donaran pautes sobre la tècnica fotogràfica a l'hora de captar un objecte amb la voluntat d'ensenyar als participants què és el punt de vista fotogràfic, què és l'enquadrament, com poden modificar la llum i com s'han d'organitzar i compondre els elements que es volen fotografiar per donar més força a la imatge final.

El taller, adreçat a joves i adults, ja té obertes les inscripcions. En cas de voler-hi participar (és gratuït) s'ha d'enviar un correu a [email protected] o trucar al 938276719.