Santpedor aprova una moció per reclamar l'alliberament dels presos polítics

Votació realitzada aquest dimarts a Santpedor
Votació realitzada aquest dimarts a Santpedor | AjStp
Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 17:22h
El ple de l'Ajuntament de Santpedor va aprovar dimarts una declaració institucional per la llibertat de les preses i presos polítics. La declaració que era l'únic punt de l'ordre del dia del ple de novembre es va aprovar per 11 vots a favor i una abstenció.

En la declaració el ple rebutja l'escalada repressiva dels darrers mesos i exigeix l'excarceració immediata de tots els presos polítics que ho són malgrat haver actuat sempre pacíficament i democràtica, d'acord amb el mandat sorgit de les urnes.

El ple també va expressar el seu suport al Govern legítim de la Generalitat de Catalunya encapçalat pel Molt Honorable president Carles Puigdemont i per l'Honorable Vicepresident Oriol Junqueras i també a la Mesa i al Parlament de Catalunya, que s'ha vist desposseïts de les seves competències per l'aplicació indigna de l'article 155 de la CE.

A més en la declaració s'exigeix la i de la judicialització de la política catalana i es condemna l'arbitrarietat i l'ús partidista amb què s'estan aplicant les lleis, tot prevenint la separació de poders que qualsevol Estat de Dret signe, ha de garantir.

Finalment el ple va acordar instar la Unió Europea i la resta d'institucions internacionals a exercir una mediació política que faciliti el diàleg i la cerca d'una solució política.
Arxivat a