La Diputació lliura a Artés el Programa d'actuació municipal d'habitatge

Trobada de responsables d'habitatge de la Diputació i l'Ajuntament d'Artés
Trobada de responsables d'habitatge de la Diputació i l'Ajuntament d'Artés | Diputació
Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 15:29h
La Diputació de Barcelona ha realitzat el Programa d'actuació municipal d'habitatge (PAMH) d'Artés, un document que ha de servir a l'Ajuntament definir i planificar les polítiques d'habitatge. El Programa, realitzat a partir de la participació de polítics i tècnics de del municipi, és una oportunitat per dotar l'equip de govern d'un full de ruta de les actuacions en aquells temes d'habitatge que més els preocupa afrontar.

Les actuacions recollides en aquest document responen als objectius de poblar i dotar d'activitat el nucli antic d'Artés, afavorir l'accés a l'habitatge a població amb més vulnerabilitat i millorar les condicions d'accessibilitat i de confort als habitatges de la gent gran.

Aquestes actuacions es concreten en accions com ara una campanya de comunicació i sensibilització per al lloguer assequible, la creació d'una borsa municipal de mediació per lloguer, l'establiment de mesures per mobilitzar el parc vacant d'habitatges buits, fomentar la rehabilitació d'edifici mitjançant diverses iniciatives com ara la de masoveria urbana, microcrèdits o bonificacions ICIO, aicíom com donar pautes per l'adquisició d'habitatge públic d'urgència.

El Programa també incideix en accions com el suport en el pagament dels habitatges per part de la població més vulnerable, la definició d'accions per pal·liar les situacions de pobresa energètica i el sobrendeutament de les llars, propostes de com tramitar i gestionar ajuts per la rehabilitació d'habitatges de persones grans, i en campanyes de sensibilització per afavorir l'eficiència energètica dels habitatges.