El poeta i cantant Víctor Obiols portarà el seu llibre-CD «Sacrilegis» a la Papasseit

La presentació tindrà lloc el proper dissabte a 2/4 d'1 del migdia

Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 14:51h
El poeta i cantant Víctor Obiols portarà dissabte el seu llibre-CD Sacrilegis a la Papasseit. Amb aquest projecte, Víctor Obiols és finalista del premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura 2017, que es decidirà el proper dijous 16 de novembre.

Víctor Obiols (Barcelona, 1960) és llicenciat en filologia catalana i Doctor en literatura comparada per la Universitat de Southampton, a més de músic, poeta, traductor i docent a diverses universitats. De sempre ha estat rodejat per les figures més eminents de la literatura catalana, de Miquel de Palol a Pepe Sales, i ha estat guardonat amb nombrosos i importants premis de literatura (destaca el Premi Carles Riba de poesia l'any 2015 pel poemari "Dret al miracle").

Obiols compagina l'activitat com a poeta i traductor amb una carrera musical igualment rellevant i que signa amb el nom de Víctor Bocanegra. I d'aquestes dues passions és d'on neix "Sacrilegis", un llibre CD que musica una tria de poesia catalana que va des de Ramon Llull fins a Lluís Solà, passant per Jacint Verdaguer, Salvador Espriu, Rosa Leveroni, Joan Vinyoli o Josep Carner. És precisament pel poema de Carner "Serenada d'hivern" que és un dels cinc finalistes del premi Miquel Martí i Pol del Certamen Terra i Cultura, creat l'any 2008 per iniciativa del celler Vall Llach i la Fundació Miquel Martí i Pol amb l'objectiu de premiar i promocionar les millors cançons enregistrades amb música original i basades en poemes en llengua catalana.

El llibre-CD s'inscriu, doncs, en una llarga tradició en la història de la cançó catalana de matrimonis entre poetes i cantautors. Segons Obiols, "La musicació, de vegades, és molt intuïtiva en un principi, hi ha un impuls melòdic que se t'endú, i la mateixa arquitectura del vers i de l'estrofa et dicta per on has d'anar (...) però després ve la feina fosca d'elaboració".

L'acte de presentació, a càrrec del també poeta Carles Morell, inclourà un tastet musical de les peces que conformen el projecte. Serà el dissabte 18 de desembre a 2/4 d'una del migdia a la Llibreria Papasseit (C/Barcelona 25) de Manresa i l'entrada és gratuïta.