Una taula rodona estrenarà divendres els actes del centenari de la Revolució Russa

Els actes continuaran dissabte amb la projecció de la pel·lícula "Reds"

Redacció
15 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:31h
Aquest divendres 17 de novembre a les 7 de la tarda al Café dels Carlins de Manresa (C/Sabateria, 3-5) una taula rodona amb el títol de L'herència de la revolució russa donarà el tret de sortida a les jornades dedicades a reflexionar sobre la revolució bolxevic i el seu llegat en les generacions actuals. L'acte estarà moderat per l'historiadora manresana Gal·la Garcia, autora de diferents investigacions sobre història local i comarcal, i comptarà amb la participació dels historiadors Víctor Ríos, investigador del Centre d'Estudis sobre Moviments Socials de la UPF. Ríos ha estat assessor del govern bolivarià de Veneçuela i durant la dictadura franquista va pertànyer a les Joventuts Comunistes i al PSUC. Estarà acompanyat de Ruth Moreta, historiadora especialitzada en docència amb alumnes amb necessitats educatives especials, i de Josep Cónsola militant comunista de llarga trajectòria i professor a la Universitat Comunista dels Països Catalans.

Dissabte a les 5 de la tarda hi ha programat un segon acte a Navarcles amb un cine-fòrum amb la projecció de la premiada pel·lícula Reds de Warren Beatty de l'any 1981. La pel·lícula és un biopic sobre la vida dels escriptors i periodistes John Reed i Louise Bryant i l'estreta relació que van mantenir amb la revolució d'octubre de 1917. La projecció serà a l'Espai Cultural el Coro de Navarcles (C/ Ample, 22).

Les jornades organitzades per la comissió del centenari de la Revolució Russa del Bages s'allargaran fins al 2 de desembre amb quatre actes més a Manresa i Artés.