Sant Fruitós debatrà i reflexionarà sobre el nazisme a través de quatre propostes

La iniciativa va sorgir d'un grup d'alumnes de batxillerat de l'Institut Gerbert d'Aurillac

Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:56h
Sant Fruitós de Bages donarà el tret de sortida aquest divendres, 17 de novembre, al cicle Sant Fruitós de Bages i els camps d'extermini nazis: recordar per no oblidar, una proposta sorgida de la recerca històrica que van iniciar els alumnes de batxillerat de l'Institut Gerbert d'Aurillac sobre dos santfruitosencs que van ser refugiats durant la  guerra civil espanyola i deportats a camps d'extermini nazis, on van acabar morint.

Arran d'aquesta recerca, i de la seva pròpia experiència durant el viatge que van realitzar el curs passat per commemorar l'alliberament dels camps de concentració de Gusen i Mauthausen , va néixer la proposta de programar un cicle d'activitats sobre aquesta temàtica al municipi.

Les propostes, doncs, arrencaran aquest divendres, a les set de la tarda, amb la inauguració de l'exposició Deportats santfruitosencs als camps de concentració nazis, que es estarà situada a la Biblioteca Municipal i es podrà visitar fins el 16 de desembre, en l'horari habitual de l'espai.

En el marc d'aquesta exposició, des dels clubs de cinema i novel·la de la biblioteca es comentaran, respectivament, la pel·lícula ¿Vencedores o vencidos? (el dijous 16, a les set de la tarda), i la novel·la He viscut tan poc! (el dijous 23, a les set de la tarda).

La darrera proposta del cicle serà una taula rodona amb els alumnes del Gerbert d'Aurillac que, sota el títol Viatge al passat, sentiment d'avui, permetrà, als alumnes de 2n de batxillerat, poder expressar les seves opinions i experiències sobre el que van viure quan van visitar els camps de concentració. Aquesta activitat es realitzarà el dijous 14 de desembre a les set de la tarda a la Biblioteca Municipal.