Diesa se suma al programa «Noves Oportunitats» de la Catalunya Central

La iniciativa, finançada pel SOC i el Fons Social Europeu, pretén formar joves d'entre 16 i 24 anys perquè s'insereixin en el món laboral

Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:39h
Diesa Restauració i AMPANS treballaran plegats per a formar joves en el sector de la restauració. L'empresa manresana Diesa, fundada i dirigida per Diego Sánchez i que aplega més de 20 establiments, bars i restaurants ubicats a la capital del Bages i a Sant Fruitós, participa activament en el programa Noves Oportunitats d'AMPANS realitzant una formació a mida, enfocada a cobrir les necessitats formatives específiques de l'empresa.

La formació, a la qual han assistit 17 joves, ha comptat amb 30 hores de teoria, impartida per un professional del sector a les instal·lacions centrals de Diesa a Sant Fruitós de Bages, i 60 hores de coneixement de l'entorn productiu a nou dels establiments que l'empresa té a Manresa.

Durant el procés de formació, en el qual els joves identifiquen i desenvolupen les seves competències, estan acompanyats pels tècnics del centre de Noves Oportunitats d'AMPANS, que els tutoritzen i orienten per tal d'apoderar-los i segueixin, així, el projecte professional i vital que ells mateixos han decidit.

La valoració ha estat del tot positiva, tant per la vessant dels aprenentatges adquirits com pel grau de satisfacció dels alumnes. Els joves han adquirit nous coneixements i competències tècniques que els apropen a aconseguir  una feina en el sector de l'hostaleria.

Sobre "Noves Oportunitats" 

El programa Noves Oportunitats, gestionat per AMPANS en col·laboració amb la Fundació Intermèdia mitjançant una UTE, es troba dins el Pla de Garantia Juvenil, una iniciativa europea per reduir l'atur juvenil  finançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu.

El projecte ofereix actuacions integrades d'orientació, formació, acompanyament,i intermediació amb l'objectiu que els joves de 16 a 24 anys que no estudien ni treballen retornin a la formació reglada o trobin una sortida laboral. Les actuacions, que busquen que els joves desenvolupin el seu projecte professional i personal, són personalitzades, s'adapten a les seves necessitats i tenen una visió integral de la persona.