Sant Joan fa un bon balanç de la seva participació en la Setmana del Turisme Industrial

L'Ecorail va ser una de les propostes que va oferir Sant Joan en el marc de la II Setmana del Turisme Industrial
L'Ecorail va ser una de les propostes que va oferir Sant Joan en el marc de la II Setmana del Turisme Industrial | AjSJV
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 12:23h
Sant Joan de Vilatorrada s'ha estrenat aquest 2017 com a membre de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) participant de forma directa en la celebració de la II Setmana del Turisme Industrial, que té la voluntat de permetre, possibilitar, i fer visible el descobriment de primera mà de com es fan les coses. Es tracta d'una oportunitat per conèixer el patrimoni industrial català des d'una perspectiva enriquidora, amb un variat programa d'esdeveniments que posen en valor els recursos industrials del territori.

Dintre d'aquesta jornada, que va tenir lloc del 4 al 12 de novembre, va tenir lloc la proposta anomenada Bus a cegues, el qual va oferir, durant el dia 4, cinc rutes diferents i secretes pels participants que les duien a terme. Una d'elles va tenir Sant Joan de Vilatorrada com a protagonista i va consistir en una visita teatralitzada a la Fàbrica Burés.

A banda d'aquesta proposta, també es van dur a terme dues visites guiades a l'Ecorail els dies 5 i 12 de novembre. L'activitat, impulsada pels ajuntaments de Sant Joan de Vilatorrada, Súria, Sant Salvador de Guardiola, Callús, Santpedor, Castellnou del Bages i Sant Fruitós de Bages, va rebre participants provinents de Lloret de Mar, Sant Celoni, Barcelona i Manresa. 

Eduard Mata, regidor de Turisme, ha posat de manifest que "la Setmana del Turisme Industrial ens ha brindat una ocasió única per començar a donar sortida a tots els beneficis i oportunitats que té per a la nostra vila formar part d'una xarxa amb tant potencial com és la del Turisme Industrial de Catalunya". En aquest sentit, Mata ha valorat "molt positivament" la participació a les activitats que l'Ajuntament ha organitzat, tot assegurant que "al poble i al nostre entorn més proper comptem amb actius naturals, patrimonials i culturals excepcionals que volem difondre arreu del país per donar a conèixer la nostra singularitat".