La música d'arrel sonarà a la sala petita del Kursaal de la mà de la Companyia Torreta

El concert tindrà lloc aquest dissabte a les set de la tarda

Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 11:02h
Aquest dissabte, 18 de novembre, la sala petita del Kursaal quedarà impregnada de música popular d'arrel tradicional a través del concert que oferirà, a partir de les set de la tarda, la bagenca Companyia Torreta, formada pel Joel Díaz (violoncel); Queralt Valls (violí); Ramon Navarro (acordió diatònic); Sònia Anton (clarinet); Berta Sala (veu), i David Sorribas (percussió).

La Companyia Torreta va néixer, l'any 2014, sota el nom de Trio Torreta de la mà de Joel Díaz, Ramon Navarro i Queralt Valls. L'objectiu dels tres músics era oferir espectacles musicals que fomentessin el ball de plaça i popular en diferents estils tradicionals dels països integrants del continent europeu. Un any després van unir-se a la formació Sònia Anton, Berta Sala i David Sorribas, formant-se, així, la Companyia Torreta i consolidant-se amb l'enregistrament de la maqueta Viatge per Europa i la presentació del projecte arreu de Catalunya.

Tal com els mateixos músics manifesten, "Torreta és sinònim de música de nova composició, d'arranjaments moderns de la música de sempre i de creuament d'estils". En paraules seves, el conjunt pretén ser una alenada "d'aire fresc i innovador per les danses tradicionals de tota la vida". Així doncs, en el concert de dissabte a Manresa (organitzat per l'entitat d'Arrel), la Companyia Torreta oferirà un recorregut pels Països Catalans a través de la sardana, l'havanera, la jota i la bolangera manresana, entre d'altres.

Les entrades per a l'espectacle tenen un preu de 15 euros (de 12 amb el carnet del Galliner i pels menors de 25 anys i majors de 65) i es poden adquirir per internet, clicant aquí, o anant presencialment a les taquilles del Kursaal.