L'enòleg d'Abadal Miquel Palau, premiat per la Guia de Vins de Catalunya 2018

Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:46h
L'enòleg Miquel Palau, premiat per la Guia de Vins de Catalunya 2018
L'enòleg Miquel Palau, premiat per la Guia de Vins de Catalunya 2018 | Abadal
Miquel Palau, enòleg del celler avinyonenc Abadal, va rebre, aquest dilluns, el Premi Honorífic al Futur que li va atorgar la Guia de Vins de Catalunya 2018 en un acte celebrat a Barcelona en el qual es va commemorar el desè aniversari d'aquesta Guia. 

El premi concedit a Palau reconeix no només la trajectòria de l'enòleg sinó també el seu caràcter innovador, que aquest any ha culminat amb el llançament al mercat de l'Abadal Mandó, un vi elaborat amb aquesta varietat autòctona recuperada que el celler, amb Palau al capdavant, treballa i investiga des de fa més de 15 anys. 

L'Abadal Mandó, per la seva banda, també va rebre un especial reconeixement per part de la Guia de Vins de Catalunya, obtenint 9,67 punts i convertint-se, així, en un dels vins catalans més ben puntuats de l'edició 2018. 

Miquel Palau, enòleg d'Abadal des de 2008, és enginyer tècnic agrícola per l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (UPC) i llicenciat en enologia per la Universitat Rovira i Virgili, on va obtenir el IV Premi d'Enologia Jaume Ciurana al millor expedient acadèmic. Va treballar com a tècnic al Departament d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya i com a professor a l'Escola Mercè Rossell i Domènech. Com a enòleg d'Abadal ha liderat la recuperació del patrimoni varietal al Bages i ha desenvolupat treballs de recerca i investigació amb varietats autòctones, entre elles la mandó, la sumoll o la malvasia de Manresa.