Els dibuixos de tres artistes bagencs, l'eina de l'escola Catalunya per a treballar els valors

Imatge d'una de les làmines de bons hàbits dibuixada per Anna Villegas
Imatge d'una de les làmines de bons hàbits dibuixada per Anna Villegas | Anna Villegas
Redacció
14 de novembre del 2017
Actualitzat a les 10:20h
Ja fa uns quants anys que l'escola Catalunya de Navarcles treballa perquè els seus alumnes adquireixin bons hàbits i rutines educatives amb l'objectiu de potenciar l'educació en valors. Si bé aquesta proposta es pot aplicar a tots els cursos, des del centre navarclí s'ha posat l'accent en els alumnes més petits: els que tenen entre 3 i 5 anys o, dit d'una altra manera, els que cursen P3, P4 o P5.

Amb la ferma convicció que els valors personals i els hàbits de convivència i respecte són imprescindibles per al desenvolupament dels infants, l'escola Catalunya va engegar el projecte Hàbits Estrella, que tenia per objectiu, tal com els mateixos professors del centre expliquen, "potenciar entre els alumnes tot un seguit d'hàbits bàsics treballant-los conjuntament amb les famílies". Així doncs, els pares de cada alumne rebien, periòdicament, unes làmines amb un dibuix concret que impulsava i permetia treballar, tant a casa com a l'escola, un determinat hàbit.

Fa un any, però, des de l'escola navarclina es va decidir fer un pas endavant en el projecte en qüestió amb l'objectiu de donar-li més projecció. En aquest sentit van contactar amb tres reconeguts il·lustradors del Bages perquè elaboressin material gràfic relacionat amb els bons costums. Ells són Anna Villegas, Roser Rojas i Valentí Gubianas.

A cada artista se li va assignar un curs escolar i, en conseqüència, aquest va haver de dibuixar tres làmines amb els tres valors que es treballen en cada curs. Així doncs, Villegas ha estat l'encarregada de les il·lustracions pels alumnes i les famílies de P3; Roser Rojas pels de P4, i Valentí Gubianas pels de P5.

Els més menuts, durant el curs, treballaran els hàbits de l'endreça, la bona educació a taula i el de saber escoltar. Els de P4 aprendran a compartir, a no interrompre les converses i a dir si us plau i gràcies quan calgui. Finalment, els de P5 treballaran el respecte envers els objectes i les persones.

El projecte Hàbits Estrella es presentarà públicament aquest dimecres, 15 de novembre, en un acte obert a la ciutadania que tindrà lloc a l'Auditori de Navarcles i començarà a les sis de la tarda. En la trobada hi seran presents els tres dibuixants, que explicaran com han viscut la seva implicació en el projecte.