El Consell Comarcal adjudica més de 2.500 beques de menjador escolar

Redacció
13 de novembre del 2017
Actualitzat a les 19:55h
El conseller comarcal de l'Àrea d'Educació, Eloi Hernàndez
El conseller comarcal de l'Àrea d'Educació, Eloi Hernàndez | ERC
El Consell Comarcal del Bages ha concedit 2.514 beques de menjador per al curs escolar 2017/18, un atorgament que s'ha fet tenint en compte els àmbits econòmic, familiar i social de l'alumnat. El conseller comarcal de l'Àrea d'Educació, Eloi Hernàndez, assegura que "des de l'ens comarcal continuem treballant activament per garantir els ajuts a les famílies afectades per dificultats socials i econòmiques i el suport als col·lectius més vulnerables per tal que ningú no quedi exclòs". I afegeix que "creiem que cal construir entre tots i amb la col·laboració dels agents educatius del territori, un Bages més cohesionat, just i integrador".

De les beques adjudicades, 2.403 corresponen al 50% del cost del servei de menjador, unes xifres que representen el 95'58% del total de les ajudes. D'altra banda, 96 persones del Bages es beneficiaran d'un ajut del 100% per cobrir el preu total dels àpats a l’escola, mentre que a 15 alumnes amb una disminució igual o superior al 60% se'ls garanteix una beca del 100%, donant així resposta a un tercer llindar que queda establert en les bases de la convocatòria.

Els criteris fixats pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat també preveuen la possibilitat de compactar els ajuts parcials, una alternativa a la qual s'han acollit un nombre important de famílies bagenques. En aquest cas, aquesta situació excepcional de compactació s’ha de fer de forma distribuïda, és a dir, es pot dur a terme en períodes setmanals i no al llarg d’uns mesos. D'aquesta manera, les persones beneficiàries donen prioritat a disposar del servei de menjador gratuït menys dies a la setmana a comprar els tiquets més barats i fer ús del servei diàriament.

El Consell Comarcal, a més, ha assegurat a totes les famílies que complien amb els requisits una beca mínima del 50% del preu del menjador. Tot i així, per al curs 2017/18, des de l'àrea d'Educació s'han denegat 638 sol·licituds per falta de documentació obligatòria o superar el llindar de renda familiar, entre altres motius. En total, doncs, 3.152 persones de 62 centres escolars del Bages van tramitar l'atorgament d'ajuts individuals de menjador.

Més formació inicial i continuada del personal del servei

Paral·lelament a la gestió d'aquestes beques de menjador, el Consell Comarcal del Bages també s'encarrega d'altres prestacions en matèria d'ensenyament, segons queda establert en el conveni entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat i l'ens comarcal per a la delegació de competències. Per aquest motiu, el Consell Comarcal va impulsar a inicis de curs una jornada de treball amb el personal de cuina i els monitors dels menjadors escolars. En una trobada dirigida per especialistes que va tenir lloc a l’Escola Doctor Ferrer d’Artés, els assistents van tractar de forma teòrica i pràctica diversos aspectes relacionats amb el treball de cuina i monitoratge.

En aquest sentit, Eloi Hernàndez assegura que "aquestes sessions formatives que es fan de manera periòdica posen de manifest que el Consell Comarcal del Bages no només entén el servei de menjador escolar com una necessitat social bàsica, sinó també com un espai educatiu que ha de fomentar la salut, els hàbits i els valors socials".